Washington Redskins blijven stadion verkleinen

Door

Terwijl het aantrekken van een franchise quarterback als Robert Griffin III nieuw leven zou moeten blazen in het enthousiasme van Washington Redskins fans maakte het team bekend dat het 4000 stoelen uit het stadion gaat verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat het team stoelen weghaalt. In 2010 bedroeg de capaciteit van FedEx Field nog 91.000 toeschouwers, maar ook vorig seizoen werden al 8.000 plaatsen opgeheven. Met het huidige plan wordt het aantal zitplaatsen teruggebracht tot 79.000.

Dat de Redskins moeite hebben met het verkopen van tickets is geen geheim. De opeenstapeling van tegenvallende seizoenen leidde vorig jaar tot een gemiddeld bezoekersaantal van 76.000 per wedstrijd. Het team wil blijkbaar niet afwachten of Robert Griffin III daar verandering in kan brengen.

De reden voor het verwijderen van stoelen is volgens het team het bouwen van een ‘upper level party deck’ die plaats moet bieden aan 4000 tot 5000 staande fans. Hiervoor zullen speciale (lees: goedkope) tickets beschikbaar zijn, waardoor de werkelijke capaciteit uitkomt op 83.000. Daarnaast worden de suites onder het upperdeck gerenoveerd en uitgebreid.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen