(VIDEO) LBJ & the Art of Passing

Door

LeBron James heeft in zijn loopbaan al heel vaak het verwijt gehoord dat hij zelfzuchtiger moet zijn. Hij is de ster, dus gaarne niet de juiste play maken op het eind van de wedstrijd, maar zelf schieten. Ook al heeft de juiste play percentueel een veel grotere slagingskans. Waarom? Omdat fans van hun sterren verwachten dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Liever zelf missen, dan het aan een ander overlaten, was een veelgehoorde uitspraak.

Natuurlijk speelde ook mee dat James maar geen titel won en daarom zogenaamd zijn spel moest aanpassen. Dat deed hij -dat aanpassen van zijn spel- maar niet door egoïstischer te worden. Gelukkig maar. Hij voegde, met behulp van Hakeem Olajuwon, de post game toe aan zijn spel en won die felbegeerde ring. Eindelijk. Nu geen gezeur meer over de passes die hij geeft.

Als je even tien minuten vrij bent, check dan deze video. Het passen zit in het spel van James opgesloten en zal er nooit uitgaan. Mede die pass-kwaliteit maakt hem tot een van de beste spelers aller tijden. De beelden tonen de ongelooflijke court vision van James. Sit back and relax. LeBron James and the Art of Passing.

En hier de mooiste pass uit de voorgaande video even uitgelicht:

Bekijk hier drie andere video’s die we eerder plaatsten:

Top 10 plays LBJTop 10 beste assists & Top 10 beste blocks.

 

Ook leuk om te lezen