NBA Update: George zegt sorry, respect voor 9/11

Door

Miami Heat v Indiana Pacers - Game 5

Lees hier de vorige update

Paul George vestigde alle aandacht vanmiddag op zichzelf. Hij plaatste enkele tweets over Ray Rice die bij veel mensen reacties opriepen. Het contract van NFL-speler werd ontbonden door zijn werkgever de Baltimore Ravens. Dit omdat er een video van Rice is opgedoken waarin hij zijn huidige vrouw slaat. Meer over de affaire Rice lees je hier.

Inmiddels heeft Paul George zijn tweets verwijderd. Ook heeft Paul George inmiddels zijn excuses gemaakt op Twitter. Dit zorgt er alleen niet voor dat vele mensen alsnog in discussie gaan over de beladen woorden van George. Wat de sterspeler van de Indiana Pacers volgens hemzelf probeerde te zeggen is dat wanneer iedereen Rice zo hard aanpakt al deze zaken keihard bestraft zouden moeten worden.

Barbosa naar Golden State Warriors
Het zat er al aan te komen en inmiddels hebben de Golden State Warriors het officieel gemaakt: Leandro Barbosa komt als free agent naar de Warriors. Hij heeft een eenjarig contract getekend. De Braziliaan kwam het afgelopen seizoen uit voor de Phoenix Suns.

De 31-jarige kwam vorig seizoen tot 20 wedstrijden bij de Suns. In de gemiddeld achttien minuten per wedstrijd die hij in actie kwam scoorde hij 7.5 punt, pakte hij 1.9 rebounds en gaf hij 1.6 assists. Ook deed Barbosa namens Brazilië mee aan het WK. Dat avontuur eindigde gisteravond in de kwartfinale toen Servië te sterk was.

NBA staat stil bij 9/11
Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden, maar vergeten zal niemand het ooit doen. Ook de NBA staat dit jaar weer stil bij 9/11. De NBA zelf staat erbij stil, maar ook vele spelers hebben hun respect geuit. Op Twitter heeft de NBA zelf een foto geplaatst van de Amerikaanse vlag en retweet het de spelers van Team USA die soortgelijke berichten hebben gedeeld.

Stephen Curry draagt de wedstrijd in de halve finales van het WK tegen Litouwen op aan alle slachtoffers en nabestaanden.

Kort nieuws:

– Elton Brand blijft bij de Atlanta Hawks. De power forward ondertekende een contract van één jaar ter waarden van twee miljoen dollar bij de club. De 35-jarige Brand begint ondertussen aan zijn zestiende seizoen in de NBA.

– Volgens de LA Daily News heeft Byron Scott zijn starting five voor volgend seizoen al klaar. De nieuwbakken LA Lakers coach overweegt om te starten met Steve Nash, Kobe Bryant, Wesley Johnson, Carlos Boozer en Jordan Hill. Nick Young zou fungeren als sixth man, en ook Jeremy Lin en Julius Randle zouden tevreden moeten zijn met een rol als bankzitter.

–  Ex-NBA speler Ryan Gomes tekende een contract bij het Spaanse Laboral Kutxa, waar ook Lamar Odom even aan de slag ging. Francisco Garcia (die bij de Rockets blijft) zette dan weer een punt achter zijn elfjarige internationale loopbaan bij de Dominicaanse Republiek.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen