Team USA naar finale na makkelijke winst op Litouwen

TeamUSADeRozanLitouwen

Team USA speelt zondag in de Spaanse hoofdstad Madrid de finale. Gisteren werd Litouwen in Barcelona gemakkelijk verslagen. De NBA-sterren wonnen met 96-68. Kyrie Irving was met achttien punten de topscorer.

De Amerikanen hadden eigenlijk weinig moeite met Litouwen. In de eerste helft bleven de Litouwers nog goed bij en aan het eind van de eerste helft was de stand 43-35 in het voordeel van Amerika. In het derde kwart speelden de Amerikanen goed en scoorden negentien(!) punten meer dan Litouwen. De wedstrijd was na dertig minuten dan ook gespeeld. Toch scoorde Team USA ook in het vierde kwart de meeste punten.

Statistieken
Het field goal percentage van de Amerikanen was met 47.5 procent (38/80) beduidend beter dan dat van Litouwen 30,4 procent (17/56). Daarnaast hadden de Litouwers erg veel moeite met de driepunters. Ze schoten maar twee van de achttien pogingen raak van achter de driepuntlijn.

Irving en Thompson
Irving en Klay Thompson waren erg belangrijk voor de Amerikanen. Irving was met achttien punten de topscorer van de wedstrijd. Thompson maakte zestien punten, maar noteerde ook drie rebounds, drie assists, twee blocks en één steal. James Harden (16) en Stephen Curry (13) maakten ook meer dan tien punten. Derrick Rose schoot maar één van zijn acht schoten raak en eindigde met vier punten.

Mindaugas Kuzminskas en NBA-speler Jonas Valanciunas scoorden allebei vijftien punten voor Litouwen. De meeste punten van Valanciunas kwamen vanaf de vrije worplijn. Hij maakte elf van zijn dertien free throws. Daarnaast pakten ze samen zestien rebounds. Adas Juskevicius (12) en Martynas Pocius (10) noteerden ook dubbele cijfers.

Cijfers
Team USA heeft door de overwinning nu alle acht de wedstrijden met minstens 21 punten verschil gewonnen.

Neymar

FC Barcelona-speler Neymar was gisteren samen met ploeggenoot Daniel Alves aandachtig toeschouwer

Servië of Frankrijk
Team USA speelt zondag om 21:00 de finale tegen Frankrijk of Servië. Beide landen spelen vandaag om 22:00 de andere halve finale. De troostfinale wordt op zaterdag gespeeld. Deze wedstrijd begint om 18:00.