Giancarlo Stanton afgevoerd na bal in gezicht

Door

Miami Marlins v Milwaukee Brewers

Een afschuwelijk moment tijdens de wedstrijd tussen de Miami Marlins en Milwaukee Brewers. Giancarlo Stanton kreeg in de vijfde inning een bal van Brewers-pitcher Mike Fiers in het gezicht. De MVP-kandidaat bleef lange tijd op de grond liggen en moest worden afgevoerd.

Vervolgens werd ook pinch-hitter Reed Johnson geraakt. Hierdoor ontstond er een groot gevecht tussen beide partijen waarbij Casey McGee, derde honkman van de Marlins, werd weggestuurd. Ook Marlins-coach Mike Redmond moest vetrekken.

Geschokte reacties
Direct verschenen er meerdere berichten van MLB-spelers op Twitter. Zij lieten weten erg mee te leven. Hieronder een aantal voorbeelden.

Waarschuwing: de volgende video kan als schokkend worden ervaren

Updates
Amerikaanse media melden dat hij een snijwond in zijn gezicht heeft opgelopen en hij op dit moment in een ziekenhuis is voor verder onderzoek. De blessure heeft veel weg van die van Aroldis Chapman, de closer van de Reds die in de voorbereiding op dit seizoen meerdere breuken in zijn gezicht opliep na een hard geslagen bal van Kansas City Royals’ catcher Salvador Perez.

Marlins’ reliever Dan Jennings kwam dit seizoen met de schrik vrij nadat hij een bal tegen zijn hoofd kreeg.

Inmiddels heeft ook Fiers wat op Twitter gezet.

Geweldig seizoen
Stanton is bezig aan een geweldig seizoen voor de Marlins. Hij noteert een slaggemiddelde van .287 met 89 runs. Daarnaast gaat hij aan de leiding in de National League met 37 homeruns en 105 binnengeslagen punten.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen