Ravens op alle fronten te sterk voor Steelers

Pittsburgh Steelers v Baltimore Ravens

Ook in 2014 begon de eerste reguliere ontmoeting tussen de Pittsburgh Steelers en Baltimore Ravens zoals je het verwacht. Hoewel de scherpe rand van de pass-rush er wel af is, spreken de defensieve linies nog zeer tot de verbeelding. Gedurende de Thursday Night showdown werd echter met de minuut duidelijker waar deze keer het zwaartepunt lag. De Ravens versloegen in hun tweede thuiswedstrijd van dit seizoen, mede dankzij een solide quarterback Joe Flacco, hun grote rivalen in eigen huis met 26-6.

Daniels
Belangrijkste moment tijdens de eerste helft was een Steelers fumble van eerstejaars receiver Justin Brown. Zijn aanval stond toen al acht minuten op het veld, maar alle inzet bleek dus tevergeefs. De Ravens mochten de bal overnemen op hun eigen 16-yard lijn en maakten dankbaar gebruik van het balbezit met een foutloze drive van quarterback Joe Flacco. Kers op de taart was een 2-yard touchdown pass op de geheel vrijstaande tight end Owen Daniels. Ook de tweede score was voor de thuisploeg. Justin Tucker voegde met een rake field goal van 30 yards drie punten toe. De Steelers kwamen tijdens het tweede kwart een stuk beter in hun spel, maar wisten de End Zone niet te bereiken. Quarterback Ben Roethlisberger moest één maal gestrekt na een sack van OLB Elvis Dumervil. Wel noteerden de Steelers ook drie punten in het tweede kwart na een rake field goal van Shaun Suisham.

Steelers #fail
Pittsburgh Steelers v Baltimore RavensOok na de pauze konden de Steelers geen indruk maken. Liep in de eerste helft de running game nog naar behoren, was daar in het derde kwart weinig van terug te zien. De Ravens telden ondertussen een touchdown bij hun totaal op, opnieuw een pass van Flacco op Daniels. De voorliefde voor het inzetten van tight ends door aanvalscoach Gary Kubiak wierp dus zowaar zijn vruchten af. De Steelers hadden het ondertussen lastig aan beide kanten van de bal en noteerden opnieuw een fumble gevolg door een turnover. Dit maal was het rookie ILB CJ Mosley die een verloren bal van de ervaren Steelers tight end Heath Miller buit maakte. Aanvallend hoogtepunt in het vierde kwart was een geweldige run van Ravens Justin Forsett die leek uit de monden in een touchdown, maar die werd niet gegeven en hoofdcoach John Harbaugh gooide om onverklaarbare redenen geen rode vlag. De goal line defensie van de Steelers hield stand en daarmee liepen de Ravens weer punten mis, aangezien er tijdens de tweede helft meer mogelijkheden waren om tot zes- in plaats van driepunters te komen. Roethlisberger sloot de wedstrijd in stijl af door in kansrijke positie een interceptie te gooien op veteraan Haloti Ngata.

De Ravens komen met de overwinning op een 1-1 record, aangezien de eerste wedstrijd in M&T Bank Stadium nog verloren ging tegen de divisiekampioen van vorig jaar, Cincinnati Bengals. Ook de Steelers komen op 1-1, aangezien zij afgelopen weekend wonnen van de vierde ploeg uit de AFC North, Cleveland Browns. De Ravens gaan zondag 21 september op bezoek bij de Browns (19:00) en de Steelers reizen naar Charlotte voor een uitwedstrijd tegen de Carolina Panthers (Sunday Night Football). Bij de Ravens veel blije gezichten na een turbulente week rond het ontslag van Ray Rice. Coach Harbaugh gaf na de wedstrijd gelijk toe dat hij meer touchdowns had willen zien, maar kan zich gelukkig prijzen met de eerste overwinning van het reguliere seizoen op de grote rivaal uit de divisie.

Foto’s: Getty Images