Chris Kluwe, Rebel With a Cause

Door

chris-kluwe_squareWie wel eens naar een postgame interview met een willekeurige atleet luistert, weet dat de gemiddelde sporter meestal niet veel te zeggen heeft. Naar eigen meningen is het doorgaans lang zoeken. De uitzonderingen zijn meestal de sporters die veel bereikt hebben in hun carrière of een (te) groot ego hebben. Daarom des te opvallender dat één van de spraakmakendste figuren in de NFL uitgerekend een punter is: Chris Kluwe.

Chris Kluwe (31), punter van de Minnesota Vikings, trekt zich er weinig van aan dat hij ’slechts’ een punter is en neemt, zeker op Twitter, zelden een blad voor zijn mond. Als fervent twitteraar heeft Kluwe bijna altijd wel zijn mening paraat en niet in de laatste plaats over zijn eigen sport.

Acht jaar is de boomlange punter nu in dienst van de Vikings, maar afgelopen seizoen haalde hij vooral het nieuws vanwege zijn pro-gay activisme. Opvallend voor een protagonist in een masculiene sport, in het sterk gepolariseerde Amerika. Het bewijst dat Kluwe geen angst heeft zijn opinie te uiten.

De eerste echte kennismaking voor het grote publiek met de uitgesprokenheid van de punter was tijdens de lockout in 2011. Hij uitte zich creatief over het arbeidsconflict met een striptekening over NFL-baas Roger Goodell en een zelfgemaakte Der Untergang-parodie.

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

chris

 

Ook leuk om te lezen