International Ice Hockey Cup naar Ahoy Rotterdam

Door

ahoyrotterdamwiki

De tweede editie van de International Ice Hockey Cup zal, op 24 en 25 augustus 2013, plaatsvinden in Sportpaleis Ahoy. Onder de naam ERU Prestige Rotterdam Ice Hockey Cup zal Ahoy een weekend lang worden getrakteerd op topsport en topentertainment.

Met de ERU Prestige Rotterdam Ice Hockey Cup haalt Sportpaleis Ahoy, met steun van Stichting Rotterdam Topsport, wederom een groot sportspektakel binnen haar muren. Andere bekende en populaire sportevenementen in de Ahoy zijn natuurlijk het ABN AMRO World Tennis Tournament (dat dit jaar zijn 40e editie kent), de Zesdaagse van Rotterdam (wielrennen) en het jaarlijkse korfbalhoogtepunt van Nederland; de finale van de Korfbal League.

De Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan is zeer verguld met de komst van dit ijshockey evenement naar haar stad: “Ik zie er naar uit om zo’n spectaculaire sport als ijshockey, weer in het enige Sportpaleis van Nederland te verwelkomen. In Rotterdam maken we van topsportevenementen een belevenis. Je kunt topsport kijken, maar ook actief kennismaken met de sport. Zo willen we bewoners uitdagen om zelf ook te gaan sporten. Ik hoop dat dit evenement een vaste plaats krijgt op de Rotterdamse sportkalender.”

Met de komst van de ERU Prestige Rotterdam Ice Hockey Cup keert de ijshockeysport na 40 jaar terug in de Sportstad. In maart 1973 werd, in het kader van het WK IJshockey in de C-pool, een aantal wedstrijden in het Sportpaleis gespeeld. Zo haalde het Nederlands team in Ahoy klinkende overwinningen op China (7-0) en Denemarken (14-0).

De ERU Prestige Rotterdam Ice Hockey Cup is het vervolg van het toernooi dat in augustus 2012 in de Ziggo Dome werd gehouden; de ERU Prestige  Amsterdam Ice Hockey Cup. Dit toernooi werd gewonnen door het Duitse topteam de Kölner Haie. Daarop volgden de Krefeld Pinguine, Team Canada als derde en het Nederlands team eindigde op de vierde plaats. Naast topsport bood dit evenement ook veel topentertainment; van cheerleaders tot live-optredens van rockbands. Dat zal in Ahoy niet anders zijn.

Binnenkort zal duidelijk worden welke teams zullen strijden om de ERU Prestige Rotterdam Ice Hockey Cup 2013. Twee deelnemende ploegen zijn reeds vastgelegd.  Het eerste team dat van de partij zal zijn in Ahoy  is de Nottingham Panthers. Deze ploeg is momenteel lijstaanvoerder in de Britse Elite League en is tevens één van de oudste, roemrijkste en succesvolste teams van Groot Brittannië.

Ook de Krefeld Pinguine staan op de deelnemerslijst. De Duitse ploeg, die ook veel Nederlandse fans heeft, werd tweede tijdens de ERU Prestige Amsterdam Ice Hockey Cup 2012. Nadat de eerste wedstrijd werd gewonnen van het nationale team van Nederland, ging de finale verloren tegen de Kölner Haie. Krefeld heeft momenteel een gedeelde derde plek in de ijzersterke Duitse competitie, de DEL.

De kaartverkoop voor de ERU Prestige Rotterdam Ice Hockey Cup 2013 is inmiddels gestart via Ticketpoint.

Ook leuk om te lezen