NBA Recap: Mavericks halen uit tegen de Clippers

Door

Los Angeles Clippers v Dallas Mavericks
Vrijdag 13 februari stond vol met maar liefst negen duels in de NBA. Verschillende teams zijn nog hard op naar een felbegeerde plek in de play-offs. Vannacht was het een uitstekend moment om te kijken of het ongeluk om de hoek kwam kijken of dat er daadwerkelijk een stap in de goede richting werd gezet.

De Dallas Mavericks hebben een onwijs zwaar programma voor de boeg richting de play-offs. De eerste zware horde waren de mannen van de Los Angeles Clippers. Chris Paul liet woensdag tegen Oklahoma City Thunder al zien dat hij in vorm is, dus voor de mannen uit Dallas viel er weinig te lachen. Toch wisten ze verrassend uit de hoek te komen en de Clippers met 30(!) punten verschil te verslaan. Eindstand: 99-129

Fans van de Clippers zouden toch met verbazing in hun ogen naar Chris Paul hebben moeten kijken. Woensdag nog de grote man met 33 punten. Vannacht was hij geen schim van zichzelf en werd hij aan de banden gelegd door de verdediging van Dallas. Zelfs een double-double zat er zeker niet in voor de point guard.

Verdedigend waren de Mavericks beter dan de Clippers, maar vanaf het tweede kwart waren ze ook op schot. Vooral Chandler Parsons zorgde aanvallend voor de nodige dreiging. Hij eindigt de wedstrijd met 22 punten. Het had meer kunnen zijn, want Carlisle hield Parsons samen met Ellis de gehele vierde kwart op de bank. Het vierde kwart was dan ook voor de bank van Dallas om te laten zien wat ze in huis hadden en dat lukte aardig. Harris, Villanueva en Barea kwamen in de dubbele cijfers.

Was er dan niks positiefs te vertellen over de Clippers. Niet echt. Paul had duidelijk een off-day, de bank van de Clippers kon ook niet veel speciaals doen. Alleen DeAndre Jordan haalde zijn natuurlijke niveau. Niet alleen haalde hij double-double met achttien rebounds en zestien punten. Ook scoorde hij zijn allereerste driepunter van zijn carrière. Gefeliciteerd!

Tip-off: Golden State ook onderuit bij Denver
Over een moeilijk programma gesproken. De Denver Nuggets speelde vorige wedstrijd tegen de Atlanta Hawks. Ditmaal mochten ze opdraven tegen de koploper in de Western Conference. Ze werden wel een zetel gebracht. Thompson, Curry en Iguadola bleven de gehele wedstrijd langs de kant zitten. Mede daardoor gingen de Warriors van het veld met een 103-114 nederlaag.

Wie moesten het dan doen voor de Warriors? Het waren mannen als Holiday, Green en Livingston die de kar moesten trekken. Geheel verkeerd gebeurde dat niet, Holiday haalde zelfs 23 punten. Verdedigend waren ze alleen niet opgewassen tegen de Nuggets. Ook Barnes viel compleet door de mand. Vier punten in 24 minuten is gewoon te weinig. Gelukkig wisten Barbosa en McAdoo het van de bank enigszins recht te trekken door in dubbele cijfers te komen.

Is het dan alleen maar eigen schuld van de Warriors. Nee, de starters van de Nuggets speelde gewoon erg sterk. Drie mannen, Foye, Faried en Gallinari, kwamen boven de twintig punten uit en grote man Faried gooit er daarnaast nog zeventien rebounds tegenaan. Voor hem een double-double dus. De bank van de Nuggets had heel weinig in te brengen en mede daardoor bleef het toch nog spannend in Denver, maar in het vierde kwart werden zaken op orde gesteld en was de winst een zekerheid.

Three Point Play
* De Charlotte Hornets bezitten de achtste plek in de Eastern Conference met de Miami Heat en de Boston Celtics hijgend in hun nek. Een wedstrijd tegen de Chicago Bulls zou ze een plek naar onder kunnen plaatsen. Mits er verloren zou worden, maar het zwaar gehavende Chicago was niet opgewassen tegen het team van eigenaar Micheal Jordan. De Bulls gingen goed van start, maar door een belabberde derde kwart gaven ze de leiding uit handen. De Hornets profiteerde optimaal van het foutenfestijn en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De achtste plaats is voorlopig nog even veilig. Het werd 91-101.

* De andere gedadigde voor de achtste plaats, de Boston Celtics, speelde gisteren ook hun wedstrijd. Op papier hadden ze een makkelijkere tegenstander. De Orlando Magic kwamen namelijk naar TD Garden. Erg makkelijk ging het allerminst. Payton, Vucevic en Oladipo speelde een goede wedstrijd namens Orlando en tot en met de vierde kwart zag het er naar uit dat Boston een verliespartij moest noteren. Gelukkig had Evan Turner daar geen zin in en liet hij even zien hoe je een wedstrijd omkeert. Uiteindelijk haalt hij in de vierde kwart de 88-95 zege binnen met 30 punten.

* Het is zijn achtste van het seizoen en de zesde in de afgelopen acht wedstrijden. Je weet waarschijnlijk al waar het over gaat. Russell ‘The Mask’ Westbrook heeft alweer een triple-double te pakken. met 29 punten, twaalf assists en tien rebounds. Hij zorgde niet in zijn eentje voor de 99-113 overwinning tegen de Minnesota Timberwolves. Enes Kanter hielp hier graag aan mee. In de eerste helft had Kanter al een double-double op zijn naam staan. Aan het eind van de wedstrijd waren het 23 punten en vijftien rebounds, waarvan negen aanvallende rebounds. Overigens werd er nog wel getwijfeld aan de TD van Westbrook, was de laatste rebound wel een rebound? Oordeel zelf!

Stat of the Night
De zoveelste triple-double van Russell Westbrook is geweldig, maar in Philadelphia speelde DeMarcus Cousins een geweldige partij. Hij had 39 punten en 24 rebounds. Uiteindelijk was zelfs dat niet genoeg tegen de 76ers. Het komt niet vaak voor dat iemand 30+ punten haalt en daarnaast ook nog 20+ rebounds en daarnaast ook nog met een verlies naar huis gaat. Sterker nog, de laatste die dat overkwam was…. hijzelf in 2013.

The Paint
Kyle Lowry zou met zijn gedachte heel ergens anders zijn. Niet dat hij het slecht doet, maar zijn beuk tegen Hassan Whiteside lijkt meer op een tackle uit de NFL.

Er zijn mensen die beweren dat David Lee huilend van het veld kroop afgelopen nacht. Door wie dat kwam? FARIED!

Aaron Gordon houdt ook wel van een block en laat dat brute/geweldige wijze weten aan Tyler Zeller. De houding van Zeller zegt genoeg.

Boxscore
Chicago Bulls (40-27) @ Charlotte Hornets (29-35) 91-101
Sacramento Kings (22-42) @ Philadelphia 76ers (15-50) 107-114
Orlando Magic (21-46) @ Boston Celtics (28-36) 88-95
Miami Heat (29-36) @ Toronto Raptors (39-26) 92-102
Minnesota Timberwolves (14-50) @ Oklahoma City Thunder (36-29) 99-113
Los Angeles Clippers (42-24) @ Dallas Mavericks (42-25) 99-129
Golden State Warriors (51-13) @ Denver Nuggets (25-41) 103-114
Atlanta Hawks (51-14) @ Phoenix Suns (34-33) 96-87
Detroit Pistons (23-42) @ Portland Trail Blazers (43-20) 99-118

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen