Jimmie Johnson wint op Martinsville

STP Gas Booster 500

De kortste speedway van de Sprint Cup-kalender ligt Jimmie Johnson wel. Hij is voor de achtste keer in zijn carrière als eerste over de streep gekomen op de halve mijlsoval van Martinsville. Johnson lag maar liefst 346 ronden aan de leiding. Matt Kenseth was Johnson eerder in de race nog wel voorbij gegaan om 96 ronden het veld aan te voeren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 14e plaats. Clint Boywer en Jeff Gordon finishten als tweede en derde, Kasey Kahne werd vierde en Kyle Busch, die nog wel 56 ronden op de eerste plaats rond reed eindigde op de vijfde plek.

Danica Patrick
Ver achter de strijd om de overwinning was het Danica Patrick die misschien wel de meest indrukwekkende prestatie van allemaal neerzette. De Sprint Cup-rookie kwalificeerde zich als 32e, maar moest vanwege een motorwissel achteraan starten. Al vroeg in de wedstrijd spinde ze van de baan na een aanrijding met Ken Schrader waardoor ze ook nog eens op twee ronden achterstand kwam te rijden. Toen begon Patrick aan een indrukwekkende inhaalrace. Hoewel rookies vaak moeite hebben op de korte baan in Martinsville presteerde ze het om terug te komen in dezelfde ronde als de koplopers en als twaalfde de finishen. Wellicht was ze geinspireerd door country-zanger Jason Aldean, na de wedstrijd liet Patrick via Twitter weten tijdens de race zijn hit ‘1994’ in haar hoofd te hebben gehad.

DanicaPatrickTweet

Jimmie Johnson gaat na zes races aan de leiding in het Sprint Cup-klassement, vlak voor Brad Keselowski en Dale Earnhardt Jr. De top 5 ziet er als volgt uit: