Knicks verlengen winstreeks met zege op OKC

New York Knicks v Miami HeatMet dank aan een ontketende Carmelo Anthony hebben de New York Knicks hun winstreeks zondag verlengd naar twaalf stuks. Op bezoek bij de Oklahoma City Thunder boekten de Knicks een zeer knappe overwinning: 125-120. Anthony was opnieuw de grote man aan de kant van New York en eindigde de wedstrijd met 36 punten en twaalf rebounds. Dankzij de inspanningen van ‘Melo konden de Thunder een comeback in het laatste kwart van een erg vermakelijke wedstrijd niet voltooien, ondanks 37 punten en elf assists van Russell Westbrook.

Het was alweer de vijfde wedstrijd op rij dat Anthony meer dan 36 punten wist te scoren. Omdat Kevin Durant tot ‘slechts’ 27 punten kwam zondag, neemt de forward van de Knicks de leiding over in de strijd om de scoringstitel in de NBA. Anthony kreeg in de wedstrijd tegen OKC veel hulp van de bank, vanaf waar J.R. Smith 22 punten scoorde, Jason Kidd er dertien noteerde, en Chris Copeland (als center) goed was voor veertien punten. Vooral Smith had een belangrijk aandeel in de zege door twee drietjes te maken in de laatste paar minuten van de wedstrijd (waaronder een waarbij de schotklok afliep).

Voor de Thunder waren het naast Durant en Westbrook, Kevin Martin en Serge Ibaka die voor de punten zorgden. Beide spelers tekenden voor vijftien punten. Door de overwinning behouden de Knicks een stevige grip op de tweede plaats in de Eastern Conference. Oklahoma City liep door de nederlaag de eerste plaats in de Western Conference mis en staat daarin nu 1,5 wedstrijd achter de San Antonio Spurs.