24 Must-see duels komend seizoen NBA

Door

De NBA maakte dinsdag het officiële competitieschema bekend voor het seizoen 2013-2014. Het reguliere seizoen start op 29 oktober en de laatste duels van het 1230 wedstrijden tellende schema worden op 16 april gespeeld. SportAmerika zet 24 duels op een rij die je komend seizoen echt niet mag missen.

1. Chicago Bulls @ Miami Heat, 29 oktober.

nets-players

De opener van het seizoen staat meteen bol van het drama. Eerst zullen de emoties hoog oplopen als de kampioensceremonie van de Heat plaats gaat vinden. Daar is er de langverwachte rentree van Derrick Rose. De MVP van 2011 speelde zijn laatste duel op 28 april vorig jaar en zal er op gebrand zijn om vanaf de eerste minuut te laten blijken dat hij Back With A Vengeance is.

2. Brooklyn Nets @ Boston Celtics, 26 januari

Ray Allen kreeg de hoon van de stad over zich heen toen hij naar de Heat vertrok. Doc Rivers maakte zich ook niet geliefd met zijn vertrek naar Los Angeles. Maar dat Kevin Garnett en Paul Pierce nu in Brooklyn spelen wordt met de mantel der liefde bedekt. Het tweetal kreeg een paginagroot afscheid in de krant en zal met respect worden ontvangen. KG en Pierce hadden hun loopbaan eigenlijk in Boston af moeten sluiten, maar lieten die wens los… in het belang van de club.

3. Houston Rockets @ Los Angeles Lakers, 19 februari.

Hey Dwight. F*** off! – LA Lakers-fans. 30+ minuten lang boe-geroep.

4. Miami Heat @ San Antonio Spurs, 6 maart.

NBA-Finals All Over Again. De Spurs gaan 26 januari op bezoek in Miami, daar waar ze die pijnlijke game 6 in de laatste seconden verloren en vervolgens ook de titel in de beslissende zevende wedstrijd. Het tweede duel is echter in de laatste weken voorafgaand aan het naseizoen. Verwacht een keiharde clash tussen de twee beste teams van vorig jaar.

5. Miami Heat @ Indiana Pacers, 26 maart

Een van de weinige duels in reguliere seizoen dat aan zal voelen als ware het een game 7 in de play-offs. De Pacers kunnen het bloed van de Heat wel drinken en dat is precies wat ze, figuurlijk, zullen doen als Miami op bezoek komt eind maart. Met nog een kleine drie weken te gaan tot de play-offs kan dit zomaar een belangrijke wedstrijd zijn in strijd om het thuisvoordeel.

carmelo-anthony-kevin-durant-scoring-title-2013-570x3796. Oklahoma City Thunder @ New York Knicks, 26 december

De twee beste scorers in de league staan tegenover elkaar. De topscorer van twee jaar geleden tegen de regerend topscorer, Kevin Durant vs. Carmelo Anthony. Op een goede avond zijn beide spelers in staat om de wedstrijd volledig over te nemen en daarnaast maakt Madison Square Garden altijd iets speciaals los bij bezoekende spelers. Melo & de Knicks kunnen hun borst nat maken.

7. Cleveland Cavaliers @ Los Angeles Lakers, 14 januari.

De Grote Mike Brown Keert Terug Show. Afgedankt door de Lakers en onderdak gevonden op het oude nest. Het klinkt gek, maar de Cavaliers staan er beter voor dan de Lakers op dit moment en dat zal Brown een grote grijns bezorgen bij een hernieuwd bezoek aan Staples Center.

8. Carmelo Anthony @ Los Angeles Lakers, 25 maart.

De Lakers hopen volgend jaar zomer hun slag te slaan in de free-agency en Carmelo Anthony is een gewild object. Is het bezoek van de Knicks een voorbode van wat de Lakers-fans in de toekomst 41 thuiswedstrijden per seizoen te wachten staat? Zo tegen het eind van het seizoen zullen de media bol staan van de speculaties.

9. LeBron James @ Cleveland Cavaliers, 27 november.

De Decision, deel II? Velen zullen hopen van niet, meer zullen hopen van wel. Het zou een bizarre draai geven aan de toch al onnavolgbare loopbaan van LeBron James. Winnen met de club uit zijn hometown klinkt te mooi om waar te zijn, maar is dat echt wat hij wil? November is nog te vroeg om daar echt iets zinnigs over te kunnen zeggen, maar reken maar dat alle kenners hun woordje zullen doen.

10. Houston Rockets @ Oklahoma City Thunder, 29 december.

Het is nu niet alleen James Harden die is vertrokken, maar ook nog eens Dwight Howard die er bij is gekomen. Met de trade van Harden hebben de Thunder een regelrechte titelkandidaat geschapen en dat is iets van Sam Presti & co niet lekker zal zitten. Harden zal er op gebrand zijn om te laten zien dat hij en zijn Rockets serieuze titelkandidaten zijn.

11. Brooklyn Nets @ New York Knicks, 20 januari.

De rivaliteit tussen twee clubs uit New York op nog geen twintig kilometer van elkaar. Met alle nieuwe spelers als Pierce, Garnett en Andrei Kirilenko hopen de Nets dit jaar niet alleen de stadsrivaliteit te winnen. Het onderlinge duel in Manhattan op de helft van het seizoen is voor beide teams een prima graadmeter om te kijken hoe ze ervoor staan.

12. LeBron James @ Kevin Durant, 20 februari.

Wedstrijden tussen de beste spelers ter wereld zijn altijd het kijken waard. Het is het tweede duel tussen de twee absolute Alpha Dogs in de league. Op 29 januari brengt Durant een bezoek aan James, maar de tweede ontmoeting net na de All-Star Break is én in Oklahoma én iets meer richting het einde van het seizoen.

13. Charlotte Bobcats @ Miami Heat, 1 december.

De ploeg met de slechtste defense van afgelopen jaar tegen de ploeg met de beste offense. Vorig jaar noteerde James een bizarre statline van 13 op 14 FG tegen de arme Bobcats. Gaat de King dit jaar voor een honderd procent score?

14. Memphis Grizzlies @ Indiana Pacers, 11 november.

De twee best verdedigende ploegen van afgelopen seizoen. Voor de liefhebbers van defense en Paul George niet te missen. De Pacers hebben zich deze zomer flink versterkt en George op weg om een superster te worden. Verwacht geen hoogstaand spektakel, maar wel gedisciplineerd spel en een team-first mentaliteit.

15. Los Angeles Clippers @ Boston Celtics, 11 december.

De Grote Doc ‘Glenn Anton’ Rivers Keert Terug Show. Rivers was de grote stuurman bij de Celtics. Het gezicht van de club, de man die de Big Three en de Celtics naar een titel leidde. Daar had nog zeker een kampioenschap bij moeten komen, maar dat zat er niet in voor Doc & co. Daarna te lang op emotionele gronden niet gekozen voor opbouwen team totdat er echt geen weg terug was. Zijn vertrek is voor de fans in Boston lichtelijk een mysterie en hij zal met gemixte gevoelens worden ontvangen in de TD Garden.

lebron-james-joakim-noah16. Miami Heat @ Chicago Bulls, 5 december.

‘I hate the Heat’. Was getekend: Joakim Noah. Geen moment laten de spelers van de Bulls onbenut om hun afkeer tegen de Heat tentoon te spreiden en LeBron ‘King of Flop’ James & de Heat wacht een warm welkom in de Windy City.

17-24. Cleveland Cavaliers @ Golden State Warriors vs Los Angeles Clippers.

Kyrie Irving aka Mr. Fourth Quarter vs. Stephen Curry aka Baby-faced Assassin vs Chris Paul aka CP3-but-even-though-my-knickname-isnt-that-cool-im-still-the-best-handler. Do I need to say more? Als twee van deze drie ploegen waar dan ook tegen elkaar spelen, hoef je als basketbal-liefhebber niets anders te doen dan genieten. Acht duels. Rode. Cirkel.

1 Reactie
  1. Joost 10 jaar ago

    Ja, mooie wedstrijden al vraag me wel af wat Charlotte vs. de Heat in deze selectie te zoeken heeft…

    Verder denk ik dat de duels tussen Indy en de Bulls zeer interessant zullen zijn en denk ik dat de Golden State Warriors tegen bijv. de Spurs ook wel eens heel boeiend zou kunnen zijn.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen