Kampioen Heat opent seizoen tegen D-Rose, Bulls

Door

Miami Heat's James goes to the basket against Chicago Bulls' Rose during the first half of their NBA basketball game in ChicagoMiami Heat opent het komende NBA-seizoen in eigen huis tegen de Chicago Bulls. Het wedstrijdschema voor de in totaal 1230 duels voor het seizoen 2013-2014 werd dinsdagavond bekendgemaakt. De regerend kampioen krijgt op 29 oktober voor eigen publiek de ceremonie waarbij de kampioensvlag zal worden opgehangen.

De meeste aandacht zal echter uitgaan naar de langverwachte terugkeer van oud-MVP Derrick Rose die afgelopen jaar het hele seizoen miste met een blessure. D-Rose speelde zijn laatste duel op 28 april 2012, in het eerste duel van de eerste ronde van de play-offs tegen de Philadelphia 76ers.

Verder treffen de Indiana Pacers op openingsavond de Orlando Magic, terwijl er in Los Angeles een stadsrivaliteit zal worden uitgevochten. De Clippers en Lakers ontmoeten elkaar dan in het Staples Center en iedereen zal benieuwd zijn of Kobe Bryant, die aan het eind van afgelopen seizoen een blessure aan zijn achilles opliep, dan al in staat is om een ongelooflijk snelle comeback te maken.

De prestigewedstrijden tijdens kerst beloven weer een hoop spektakel. De Chicago Bulls spelen in het eerste duel in Brooklyn tegen de Nets. Kevin Durant en zijn Oklahoma City Thunder gaan in New York op bezoek bij Carmelo Anthony en de Knicks, de Heat nemen het in Los Angeles op tegen de Lakers.

Met de komst van Dwight Howard en de opkomst van rijzende ster James Harden zijn de Rockets ook op kerstdag ingedeeld, de ploeg gaat op bezoek bij verliezend NBA-finalist San Antonio Spurs.  Daarna sluiten Golden State Warriors en Los Angeles Clippers de dag af in een duel dat een strijd belooft te worden tussen Stephen Curry en Chris Paul.

Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. Timon 8 jaar ago

    de nets spelen niet meer in new jersey he

  2. Bedankt voor de tip. Het is aangepast in het stuk.

  3. jelle achten 8 jaar ago

    Ik dacht dat Rose zijn blessure op liep tegen de pacers weet niet zeker he kan zijn dak fout zit

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen