NBA Recap: Hawks de betere in ontmoeting met Heat

Indiana Pacers v Atlanta Hawks - Game Six

De Atlanta Hawks hebben een overtuigende 98-92 zege geboekt in het uitduel tegen de Miami Heat. Het is alweer de vierde overwinning op een rij voor de ploeg van Mike Budenholzer, die hun eerste wedstrijd van het seizoen verrassend verloren.

De Heat, die het zonder Gerald Green (ziek) en Amar’e Stoudemire moesten doen, konden enkel in het eerste kwart bijblijven. In het tweede bedrijf was het verschil in speelstijl en tactiek erg duidelijk te zien. Bij de Hawks ging het balletje keurig rond tot de vrije man werd gevonden, terwijl bij de thuisploeg spelers zoals Dwyane Wade te vaak voor eigen succes gingen. Zo gebeurde het dat Jeff Teague, in de eerste helft vijf assists had en de gehele Heat slechts vier. Teague eindigde het duel als topscorer met 26 punten en negen assists.

De Hawks gingen het vierde kwart in met een voorsprong van 79-65, waarop de thuisploeg besloot er toch nog een keer de schouders onder te zetten. Vooral Hassan Whiteside kreeg een rol als afmaker. De lange center raakte elf van zijn twaalf schotpogingen (23 punten) en verdedigde aan het andere kant zijn eigen basket uitstekend en eindigde het duel met vier blocks. Mede dankzij Whiteside werd het gat verkleind tot slechts vier punten met nog negen seconden op de klok. Budenholzer nam een time-out om zijn ploeg uit te leggen wat er moest gebeuren, maar nog voor de Coach of the Year uitgetekend was liep het team al weg. De Hawks weten inmiddels wel hoe ze wedstrijden moeten winnen.

“Vannacht was één van onze beste wedstrijden”, sprak Budenholzer na afloop. “Ik weet dat we pas vijf duels bezig zijn, maar een duel als vanavond is een mooie test. Het gaat duidelijk de goede kant op.” De Hawks zijn nu 4-1 en staan tweede in de Eastern Conference. De Heat staat op de achtste plaats met een 2-2 record.

Chicago Bulls @ Charlotte Hornets 105-130
Indiana Pacers @ Detroit Pistons 94-82
Orlando Magic @ New Orleans Pelicans 103-94
Toronto Raptors @ Dallas Mavericks 102-91
Memphis Grizzlies @ Sacramento Kings 103-89
Denver Nuggets @ LA Lakers 120-109