Howard: ‘Ik heb nooit gezegd dat ik weg zou gaan’

Door

Wat Dwight Howard betreft, kunnen de media speculeren tot ze een ons wegen over een mogelijke overgang naar de Los Angeles Lakers. Zelf zegt hij dat hij nergens heen gaat. ,,Ik ben onderdeel van de Orlando Magic en ik ben van plan hier te blijven”, meldt de boomlange center.

Na de vroege uitschakeling van de Lakers in de playoffs en het mindere spel van Pau Gasol in dit zure toetje wordt Howard regelmatig in verband gebracht met de ploeg uit de stad van de engelen. Samen met Kobe Bryant zou hij een nieuw superduo kunnen vormen. Tijden van Shaq en Kobe en zouden daar kunnen herleven met de dominantie onder de borden van Howard.

Maar de beste verdediger van de NBA wil niet vergeleken worden met de huidige speler van Boston Celtics en ook niet in z’n voetsporen treden. O’Neal vertrok in 1996 bij de Magic om z’n heil in Los Angeles te zoeken.

,,Ik wil mijn eigen weg uitstippelen en ik wil hier in Orlando beginnen en niet iemand achteraan rennen zoals Shaq”, klinkt het luidt en duidelijk. ,,Maar dat kan ik niet alleen. Niet allen heb ik mijn teamgenoten nodig, maar ik heb de hele stad nodig. Dat is de enige manier waarop het kan. We kunnen deze kleine stad veranderen in een kleine naar een grote markt.”

De verwachting is dat de selectie van Stan van Gundy versterkt gaat worden om in 2012 verder te komen dan de eerste ronde van de postseason nu.

Daarmee wil de franchise hun grote man paaien om inderdaad langer te blijven dan het seizoen 2012-2013; dan loopt z’n contract af. De gedachte is dat ‘Superman’ zich langer wil verbinden aan een ploeg die jaarlijks daadwerkelijk meedoet om de hoofdprijs.

Howard laat zich geen uitspraken ontlokken in het nieuwsblad van de Orlando Sentinel ,,Ik heb nooit gezegd dat ik weg zou gaan. Ik heb er zelfs nooit aan gedacht. En zo is eigenlijk hoe het in mijn hoofd zit. Ik heb nooit iets gezegd tegen de Magic over wat mijn plannen zijn. Daar ligt mijn focus ook niet.”

Foto: secureimmaturity.com

Ook leuk om te lezen