Jones voorkomt sweep Yankees

Door

Natuurlijk, voor de scherpe lezers onder jullie zal deze titel misschien vreemd overkomen. De New York Yankees versloegen maandagavond namelijk met speels gemak de Oakland Athletics, het werd 5-0, en het was tevens was pas de eerste wedstrijd in de serie van drie wedstrijden tegen de A’s.

Overigens noteerde Barolo Colon zijn eerste shutout sinds 5 juli 2006, toen hij nog in dienst was bij de Los Angeles Angels.

Nee, deze titel gaat over een dag eerder, zondag, toen de Yanks hun laatste wedstrijd in een serie van drie speelden tegen de Seattle Mariners. De eerste twee wedstrijden had de ploeg van manager Joe Girardi net aan verloren (4-3, 5-4), dus het was zaak om zondagavond een sweep te voorkomen.

Andruw Jones kreeg weer eens speeltijd en dat bleek van goede invloed op het resultaat. Jones, die eerder deze week 3-3 ging met twee home runs, startte in het linksveld voor de Yankees tegen de Mariners.

In zijn eerste slagbeurt kreeg hij vier wijd, maar wist hij niet te scoren. In zijn tweede slagbeurt sloeg hij de belangrijkste honkslag van de wedstrijd. Met de honken vol, twee slag en twee uit in de derde inning sloeg hij de bal in het uiterste hoekje van het rechtsveld voor een bases-clearing double.

Jones ging uiteindelijk 1-3 met 3 RBIs en had het hoogste WPA (Win Probability Added) van de Yankees met .185. De Yankees versloegen de Mariners uiteindelijk mede dankzij uitblinkers Jones en C.C. Sabathia (8 IP, 1 ER en 5 K’s) met 7-1 en voorkwamen zo een sweep van de Mariners.

Foto: ph.cdn.photos.upi.com

Ook leuk om te lezen