Hawks maken nu wel statement tegen Magic

Door

Na de 85-82 zege eind maart ontkende iedereen bij de Atlanta Hawks dat zij een gevoelige tik hadden uitgedeeld aan de Orlando Magic. In de playoffs is het toch allemaal anders. Niet dus, want het team van Larry Drew is verder gegaan waarmee zij in het reguliere seizoen begonnen was: de Magic verslaan.

Voor de vierde keer op rij was Atlanta te sterk voor de ploeg van de driftige Stan van Gundy. Al leek het erop dat de Hawks meer tegen Dwight Howard speelden. De gespierde center was all over the court en bewees met 46 punten en 19 rebounds dat hij absoluut Magic’ superman is.

Met deze score behoort Howard tot een select groepje van spelers die minstens 45 punten en 15 rebounds pakken in een verliespartij in de postseason. Het overkwam decennia terug onder meer Hakeem Olajuwon, Elgin Baylor en Wilt Chamberlain.

Deze statistiek zal de drijvende kracht van Orlando een zorg zijn. Wat hem wel zorgen moet baren, is dat hij aanvallend weinig steun kreeg van zijn ploegmakkers. Alleen point guard Jameer Nelson dropte er nog 27 punten in, maar de rest van de Magic kwam niet eens in de buurt van de dubbele cijfers.

Een onbekend probleem voor de Hawks. Vijf spelers hadden minstens 13 punten met als uitschieters Joe Johnson (25) en Jamal Crawford (23). De thuisploeg kon geen antwoord vinden op het goede schieten van de bezoekers. Van Gundy gaf na afloop aan dat hij daar z’n hoofd eens over gaat breken hoe zijn ploeg dat moet gaan opvangen.

,,Het is frustrerend dat we hebben verloren, maar het is pas de eerste wedstrijd. We moeten gewoon blijven spelen,” hield de onbetwiste man van de wedstrijd het simpel.

Ook Drew bleef op de vlakte in zijn commentaar. ,,Het is een serie die over 7 wedstrijden gaat, waarin alles mogelijk is. Het enige dat ik wilde is dat we hard zouden spelen. Ik kon zien dat de jongens klaar waren voor deze wedstrijd.”

,,Er kan geen twijfel over bestaan. Dit is een heel andere ploeg dan vorig jaar. Dit jaar hebben we veel meer vertrouwen,” was de boodschap van Al Horford.

Want uiteraard werd er direct na de 103-93 overwinning in Orlando nog even teruggeblikt op die vreselijke veegpartijen van 2010 in halve finale van de Eastern Conference. Toen gingen de Hawks er in 4 wedstrijden kansloos af.

Dat de Magic nu inderdaad een compleet ander team treffen, was al duidelijk gemaakt in de eerste vier reguliere partijen. De Hawks wisten dat statement tot hun eigen tevredenheid nu ook in de playoffs te maken.

Zie hier de samenvatting tussen de Hawks en de Magic.

Foto: blogs.ajc.com

Ook leuk om te lezen