Nate Robinson naar de Clippers

Door

Denver Nuggets v Brooklyn Nets

De LA Clippers hebben zich versterkt met Nate Robinson, zo melden meerdere bronnen. De 30-jarige Robinson krijgt naar verluidt een contract voor tien dagen. Sinds halverwege januari was de drievoudig dunk-kampioen free agent nadat hij na een ruil met de Denver Nuggets overbodig was geworden bij zijn nieuwe team, de Boston Celtics.

Robinson, die al tien jaar actief is in de NBA en voor zes andere teams speelde, werd ook in verband gebracht met de Chicago Bulls. Bij die club speelde hij drie jaar geleden al een seizoen, alvorens hij verkaste naar de Denver Nuggets. Kennelijk werden Robinson en de Bulls het echter niet eens over het contract, of had de behendige dribbelaar simpelweg meer oren naar een avontuur in Los Angeles.

Bij de Clippers komt Robinson zijn oud-ploeggenoot Matt Barnes tegen, met wie hij in 2005 samenspeelde bij de New York Knicks. Het was ook Barnes die eerdere geruchten van vandaag bevestigde via zijn Instagram-account. “Ik wil mijn kleine vriend verwelkomen bij de Clippers”, typte hij bij een foto van Robinson.

De komst van Robinson is slecht nieuws voor Austin Rivers. Achter de startende point guard Chris Paul en de ideale nummer zes Jamal Crawford, was de zoon van coach Doc Rivers de aangewezen derde spelverdeler. Maar Rivers heeft bij de Clippers nog niet weten te overtuigen, en met de play-offs in het vizier lijkt Robinson de aangewezen kandidaat om wat zekerheid in te bouwen op die positie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen