2015 NFL Mock Draft 1.0

Door

Bitonio

Voor veel teams zijn de play-offs buiten bereik en zijn de voorbereidingen dus begonnen voor de 2015 NFL Draft en het binnenhalen van free agents. Een goed moment om een kijkje te nemen naar de mogelijke versterkingen die de teams die onderin bungelen binnen zouden kunnen halen via de draft. De lijst is op basis van de huidige stand in de NFL en de speculatie dat alle ‘draft eligible’ spelers uit het college football ook daadwerkelijk besluiten om naar de NFL te verhuizen.

1. Tampa Bay Buccaneers – Marcus Mariota – QB – Oregon

De front runner voor de Heisman trophy zou wel eens in Tampa Bay kunnen eindigen, en dat zou helemaal geen slechte plek voor hem zijn. Met wide receivers Mike Evans en Vincent Jackson heeft hij makkelijke targets en met zijn mobiliteit kan hij makkelijker omgaan met de slechte offensive line dan de huidige quarterbacks. In de zeer slechte NFC South zou de komst van Mariota volgend jaar al een divisie titel op kunnen leveren.

2. Tennessee Titans – Leonard Williams – DT – Southern California

Een paar weken geleden had men verwacht dat de Titans in de markt zouden zijn voor een nieuwe quarterback, maar het lijkt er op dat Zach Mettenberger het vertrouwen gaat krijgen op korte termijn. De Titans kunnen dan beter voor een sterke pass rusher gaan zoals Leonard Williams. Williams is een speler die over uitzonderlijk talent beschikt en zou als rookie al een gevaarlijke front linie voor tegenstanders betekenen.

3. Jacksonville Jaguars – Shaq Thompson – OLB – Washington

De Jaguars hebben een running back nodig die Blake Bortles gaat helpen om de verdediging van tegenstanders open te breken, want nu kunnen ze het permitteren om vooral op de pass te focussen. Er zijn op het moment echter te veel vraagtekens of Melvin Gordon die running back kan zijn voor de Jags. Het is waarschijnlijk slimmer om de problemen in de pass coverage op te lossen, en zeker met een talent als Shaq Thompson. Thompson is een echte playmaker en een onmiddellijke versterking naast Telvin Smith en Paul Posluszny in de as van de verdediging.

4. New York Jets – Landon Collins – S – Alabama

De Jets hebben een quarterback nodig, maar om Jameis Winston nou los te laten in een stad als New York is vragen om problemen. De Jets kunnen beter wachten op UCLA quarterback Brett Hundley die binnen hun bereik is in de tweede ronde en een versterking aanbrengen aan de pass coverage. Ndamukong Suh komt waarschijnlijk als free agent op de markt en als je daar Landon Collins nog aan toe voegt dan hebben de Jets met afstand de beste verdediging in de NFL en gaan ze de nieuwe coach tijd geven om de aanval te herstructureren.

Cooper

5. Oakland Raiders – Amari Cooper – WR – Alabama

De Raiders hebben, in tegenstelling tot elk ander jaar, geen quarterback nodig omdat zij in Derek Carr een mogelijke franchise QB hebben. Wel hebben ze mensen nodig die Carr kunnen helpen. Alabama wide receiver Amari Cooper zou die persoon wel eens kunnen zijn. Cooper is met verre afstand de beste wide receiver van de draft.

6. Washington Redskins – Randy Gregory – DE – Nebraska

De Redskins hebben weer een dramatisch seizoen gespeeld en veel lag aan hoe weinig druk ze konden zetten op de quarterback van de tegenstander. Dat kan je oplossen door een sterke safety als Landon Collins binnen te halen, maar ook door extra ‘firepower’ binnen te halen op de positie van defensive end. Randy Gregory zou hier een perfecte kandidaat voor zijn gezien hij de beste paste rusher is in de 2015 NFL draft class.

Gordon

7. New York Giants – Melvin Gordon III – RB – Wisconsin

Eli Manning heeft dit seizoen momenten laten zien waarop het leek alsof oude Eli terug was. Zijn running backs hielpen hem echter niet om dit niveau vast te houden. Wisconsin running back Melvin Gordon zou Eli Manning kunnen helpen door stabiele productie te geven op de eerste twee downs zodat Eli Manning niet elke third down een konijn uit de hoed hoeft te toveren.

8. Carolina Panthers – Brandon Scherff – OT – Texas A&M

Cam Newton heeft met spoed betere tackles nodig die hem beschermen bij blitzes. De NFL Combine en de workouts gaan bepalen wie van de offensive tackles de beste keuze zou zijn voor de Vikings, want zowel Brandon Scherff, Cedric Ogbuehi en Andrus Peat zijn goede versterkingen. Op het moment heeft Scherff echter de beste papieren.

9. New Orleans Saints – Dante Fowler – LB – Florida

De Saints verdediging is dit jaar belachelijk slecht, en ze missen een type als Victor Butler. Dante Fowler zou daar wel eens een oplossing voor kunnen zijn.

10. Chicago Bears – P.J. Williams – CB – Florida State

De Bears hebben de pech dat ze jaarlijks twee keer tegen de Packers moeten, en die ga je nooit winnen als je Aaron Rodgers vrije wide receivers gaat geven. Als ze niemand kunnen krijgen in de free agent pool, dan is P.J. Williams een prima optie om één van de twee startende cornerbacks te vervangen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen