TNF Recap: Bengals profiteren van turnovers Eagles

Cincinnati Bengals v Philadelphia Eagles

De Cincinnati Bengals zijn een stap dichter bij de play-offs na een overwinning op de Philadelphia Eagles. Tot laat in het derde kwart stonden de bezoekers 10-13 achter, maar door drie Eagles turnovers kon het team van coach Marvin Lewis 24 punten scoren in slechts drie en een halve minuut. In totaal gaven de Eages de bal vijf keer weg. De eindstand: 34-13.

Alleen naar de score kijken zou een vals beeld geven, want domineren kon Cincinnati nooit. Quarterback Andy Dalton had een teleurstellende avond. Minder dan de helft van zijn passes bereikte een receiver, en hij gooide voor slechts 127 yards. Runningback BenJarvis Green-Ellis droeg met 106 rushing yards en een touchdown de aanval. Ook Dalton scoorde een rushing touchdown.

“Ons doel is het winnen van de wedstrijd, en dat hebben we gedaan,” zei Bengals cornerback Adam ‘Pacman’ Jones. “We weten dat we beter kunnen spelen. Dit is een goede les.”

De Eagles verloren opnieuw, en zijn nu 4-10 dit seizoen. Quarterback Nick Foles mocht starten, en gooide voor 182 yards met een touchdown en een interceptie. Receiver Jeremy Maclin eindigde de wedstrijd als beste reciever met 73 yards, maar hij was één van de ‘fumblers’. Verschillende Eagles fans zaten met papieren zakken over hun hoofd in het stadion, als protest tegen de slechte prestaties van hun team. Het ontslag van coach Andy Reid lijkt slechts een kwestie van tijd.

Up next: De Bengals spelen een belangrijke wedstrijd tegen divisierivaal Pittsburgh Steelers, de Eagles krijgen de Washington Redskins op bezoek.