Dale Weise start sterk bij Tilburg Trappers

Door

De lock-out van de NHL zorgt bij menig fan, zo ook hier op de Sport Amerika-redactie, voor de nodige frustratie. Met het afslaan van het bod door de spelersvakbond lijkt de kans op een seizoen dat alsnog van start gaat, kleiner en kleiner te worden. Het lijkt er daarom steeds meer op dat we moeten gaan genieten van het geluk bij dit ongeluk; het grote aantal NHL-spelers dat richting Europa is vertrokken en dus binnen handbereik het ijs bespeelt. Het beste voorbeeld hiervan is Vancouver Canucks’ winger Dale Weise die, zoals wij een week geleden berichtten, aan de slag is gegaan bij de DESTIL Trappers in Tilburg.

Op het ijs van IJssportcentrum Tilburg speelde de Canadees gisteravond zijn eerste wedstrijd, compleet met droomstart. Weise weet namelijk al na 34 seconden het net van Herentals HYC te vinden voor de 1-0. De Belgische opponent doet een aantal minuten later wat terug om op gelijke stand te komen, maar weet na een 7-0 nederlaag vorige week, wederom niet van Tilburg te winnen. De Trappers weten nog driemaal te scoren om tot een 4-1 eindstand te komen, met onder andere een noemenswaardige assist van Weise.

Wat vanaf de tribune met name opvalt is het vele praten van de Canadees. Zowel op het ijs als op de bank communiceert hij veel met teamgenoten en dit werpt zijn vruchten af. Weise lijkt zich wel thuis te voelen in de Tilburgse ambiance en dit bevestigt hij in een interview met Sport Amerika dan ook. Bovendien spreken reacties van de Tilburgse supporters en medespelers boekdelen. Als het aan de Noord-Brabanders ligt mag de lock-out in de NHL dan ook nog wel even aanhouden.

Meer over de overstap van Dale Weise naar de Tilburg Trappers, tezamen met een interview met hem, coach Barry Smith en medespelers lees je binnenkort in Sport Amerika Magazine. Houd onze website in de gaten!

Ook leuk om te lezen