Voorbeschouwing WrestleMania 28: CODY RHODES VS. BIG SHOW

Door

Op zondag 1 april staan Cody Rhodes en Big Show tijdens WrestleMania 28 in Miami tegenover elkaar in een Intercontinental Championship Match. Het is een strijd tussen de jonge en getalenteerde Intercontinental Champion, die op weg is naar een positie als main event superstar, en de man met een win-lose record van: 3-8 tijdens WrestleMania.

The Big Show is één van de grootste (letterlijk en figuurlijk) sterren van de laatste 15 jaar. Hij heeft in zijn carrière, die in 1995 begon bij WCW, zes World Championships gewonnen en is vanaf dag één een main event player. Na een (redelijk) succesvolle carrière in WCW stapt hij in februari 1999 over naar de WWE. Daarmee doet zich ook meteen de kans voor om in de ring te stappen tijdens The Granddaddy Of Them All. Tijdens WrestleMania is hij echter alles behalve succesvol. Hij verliest zijn eerste WrestleMania match (WrestleMania 15 in Philadelphia) via DQ tegen Mankind (Mick Foley).

De jaren daarna moet hij nederlaag na nederlaag incasseren, onder andere tegen Triple H, Mick Foley & The Rock (Four Way Elimination Match, WrestleMania 16) Kane & Raven (Triple Threat Match, WrestleMania 17), The Undertaker (WrestleMania 19) en John Cena (WrestleMania 20). Vanwege zijn enorme postuur en larger than life uitstraling wordt Big Show ook twee keer ingezet tijdens een special attraction match. Tijdens WrestleMania 21 in Los Angeles verliest hij, de eerst en enige, sumo match in de geschiedenis van de WWE tegen legendarische sumoworstelaar Akebono.

Bij WrestleMania 24 in Orlando slaat bokser Floyd ‘Money’ Mayweather hem, in een verassend goede match, knock out met een boksbeugel. Een opvallend feit is dat Big Show in zijn vete met Mayweather werd gepositioneerd als heel (bad guy) maar dat de The World’s Largest Athlete al snel de rol van fan favorite kreeg. Dit had te maken met het onuitstaanbare (arrogante) gedrag van ‘Money’ Mayweather maar ook zeker met de populariteit van Big Show, die in februari 2008 was teruggekeerd in de WWE na een sabbatical van een jaar.

Tijdens WrestleMania 22 in Chicago wint de Big Show voor de eerste keer op The Grandest Stage of Them All. Hij verslaat, samen met tag team partner Kane, het duo Chris Masters en Carlito. Ook tijdens WrestleMania 26 in Phoenix weet hij, samen met The Miz, te winnen van R-Truth en John Morrison. Vorig jaar was hij lid van het winnende team (bestaande uit Big Show, Kane, Kofi Kingston en Santino Marella) in een 8 man tag team match tegen The Corre.

De huidige Intercontinental Champion, Cody Rhodes is de zoon van levende legende en WWE Hall of Famer ‘The American Dream’ Dusty Rhodes en halfbroer van WWE Superstar Goldust (Dustin Rhodes). Cody maakt zijn WWE debuut in 2007 en de verwachtingen zijn, vanwege zijn achternaam, hooggespannen. Deze verwachtingen kan hij de eerste jaren (nog) niet waarmaken. Hij vormt een tag team met jobber ‘Hardcore’ Holly. Ze winnen weliswaar de WWE Tag Team Championship, maar slaan samen nog geen deuk in een pakje boter. Het lukt Cody niet om te overtuigen en door te stromen naar een prominente plek binnen de WWE.

Nadat hij ‘Hardcore’ Holly aan de kant zet en lid wordt van The Legacy (samen met Randy Orton en Ted DiBiase) zit er schot in zijn carrière. Hij doet ervaring op in main event matches en staat onder andere in de ring met Shawn Michaels en Triple H (DX). Zijn eerste WrestleMania overwinning pakt hij vorig jaar tijdens WrestleMania 27 in Atlanta.

Hij verslaat Rey Mysterio in een uitstekende match. Zijn vete met Mysterio zet Rhodes op de kaart als singles superstar. Op 9 augustus 2011 wint Rhodes de WWE Intercontinental Title van Ezekiel Jackson.

Hij belooft dat hij de, in het slop geraakte titel, weer belangrijk gaat maken. In de jaren 80 en 90 was de Intercontinental Championship een prestigieuze titel en een opstap naar de WWE Championship. Het feit dat Rhodes de titel verdedigt tegen Big Show tijdens WrestleMania 28 geeft aan dat hij daarin is geslaagd. Sinds WrestleMania 18 (William Regal vs. Rob van Dam) is de Intercontinental Championship nog maar één keer verdedigd tijdens The Granddaddy of Them All, Rey Mysterio won de titel tijdens WrestleMania 25 (in 21 seconden) van JBL.

De match tussen Cody Rhodes en Big Show gaat om meer dan alleen de Intercontinental Championship. Cody heeft Big Show de afgelopen weken geconfronteerd met zijn slechte WrestleMania win-lose record en heeft The World’s Largest Athlete meerdere malen te kakken gezet. Big Show wil tijdens WrestleMania laten zien dat hij, in de herfst van zijn carrière, tijdens WrestleMania ook een singles match kan winnen.

Voor Rhodes is deze match buitengewoon belangrijk omdat hij een volgende stap in zijn carrière wil (en moet) zetten. Een sterke performance tijdens WrestleMania, dat is tegen Big Show een stuk moeilijker dan tegen Rey Mysterio, zou wel eens kunnen resulteren in een ‘push’ richting de World Heavyweight Championship. WrestleMania is het hoogtepunt van het jaar en kan worden gezien als het einde van het seizoen. De maandag na WrestleMania debuteren vaak nieuwe gezichten (vorig jaar Sin Cara) en starten nieuwe verhaallijnen. Ik verwacht dat Cody Rhodes na zijn match en vete met Big Show doorstroomt naar main event status en dat hij voor de het einde van het jaar World Heavyweight Champion (of WWE Champion) is.

Voorspelling winnaar: Cody Rhodes

Ook leuk om te lezen