College Basketball: De actieve Nederlanders en Belgen op een rij

Door
Virginia Tech v Duke
Joey van Zegeren.

Bij Sport Amerika spenderen we graag veel aandacht aan het college basketball. Er zijn de wekelijkse kijktips, game van de week, de college MVP en de 3-on-3. Daarbij kijken we ook met plezier naar de prestaties van spelers van bij ‘ons’. Bij deze geven we een overzicht van de Nederlanders en Belgen die momenteel actief zijn in de NCAA.

Nederlanders

Kevin Bleeker

Center aan zijn tweede seizoen bij de Canisius Griffins bezig. Krijgt meer minuten dan vorig seizoen, maar blijft een relatief kleine rol spelen.

col0

Olaf Schaftenaar

Forward die dit seizoen alle kansen krijgt bij de Oregon State Beavers. Speelde in zijn eerste twee seizoenen een kleine rol, maar is nu volwaardig starter en speelt big minutes.

col1

Thomas van der Mars

Center die aan zijn laatste seizoen bij de Portland Pilots bezig is. Leek vorig seizoen door te breken, maar zet dit seizoen vooral offensief een stap terug. Blijft wel basisspeler voor zijn team.

col2

Shaquille Doorson

Center die zijn start maakt bij de Rutgers Scarlet Knights. Mag altijd invallen, maar speelt geen big minutes.

col3

Jito Kok

Big man die al drie seizoenen mag meedoen bij de San Diego Toreros. Krijgt elk jaar meer kansen en grijpt die als rebounder en shot blocker. Is ook basisspeler voor zijn team.

col4

Willem Brandwijk

Forward in zijn eerste seizoen bij de Siena Saints. Speelt een kleine rol als vaste laatste man van de bank.

col5

Tom Koopman

Forward die zijn college carrière startte bij de Citadel Bulldogs. Mag altijd invallen, maar is geen big minutes speler.

col6

Robert Boezeman

Forward die zijn debuut maakt bij de UC Riverside Highlanders. Vaste waarde in second unit van zijn team.

col7

Jordy Kuiper

Forward in zijn tweede seizoen bij de UNC Greensboro Spartans. Speelt een stuk meer minuten dan vorig seizoen, maar speelt slechts een kleine rol als bankspeler.

col12

Shane Hammink

Wing die de overstap maakte van de LSU Tigers naar de Valparaiso Crusaders. Mag vanwege deze transfer dit seizoen nog niet spelen.

col8

Joey van Zegeren

Big man die in zijn derde seizoen bij de Virginia Tech Hokies enorme stappen voorwaarts zet. Speelt meer minuten, scoort meer, pakt meer rebounds, en zorgt voor meer blocks. Is wel geen starter, maar fungeert als sixth man.

col9

Belgen

Retin Obasohan

Guard die in zijn derde seizoen bij de Alabama Crimson Tide een stap achteruit zet. Vaste invaller maar, in tegenstelling tot vorig seizoen, geen vaste waarde bij zijn team.

col10

Manu Lecomte

Shooting guard die in zijn tweede seizoen een stap voorwaarts maakt bij de Miami Hurricane. Is basisspeler bij de ‘Cane, naast point guard Angel Rodriguez en speelt als tweede ball handler.

col11

Dion Wade

Wingspeler die de overstap maakte van de UAB Blazers naar de Miami Redhawks. Mag, net als Hammink, dit seizoen niet spelen vanwege zijn transfer.

ol12

Foto’s: Getty Images

3 Reacties
  1. Sven 9 jaar ago

    Zeg, is er een reele kans dat een van deze spelers Gedrafted wordt?

    • De kans is zéééééér klein, eigenlijk onbestaande. Enkel Obasohan en Lecomte spelen bij iets meer bekende college teams. Lecomte doet het nu goed maar er lopen er nog minstens 50 soortgelijke spelers rond. De Nederlanders komen best terug naar de NL league, of proberen het in de D-League.

  2. Ed 9 jaar ago

    Gelukkig ‘hebben’ ‘we’ Fred van Vleet (Wichita St) en Sam Dekker (Wisconsin) nog. Je moet toch wat.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen