Love een All-Star, ja of nee?

Door

Kevin Love verdient aandacht. Nu de All-Star game, op 20 februari, steeds dichterbij komt is het de vraag of de power forward/center van de Minnesota Timberwolves ook een plek daar verdient. Met zijn 2.08 meter lange lichaam is hij niet de grootste forward/center in de NBA. Ook is hij niet zo atletisch en spectaculair als Blake Griffin. Toch doet Love dingen die andere spelers niet kunnen. Kevin Love pakt rebounds en het lijkt alsof hij daarvoor geboren is.

Eerder dit seizoen deed Love iets wat geen andere speler heeft gedaan sinds Moses Malone in 1982. Op 13 november 2010 maakte Love 31 punten en pakte 31 rebounds in een zeldzame winst voor de Minnesota Timberwolves tegen de Knicks. Love zelf: ,,Het leek erop dat, wat anderen ook deden, ik al de rebounds pakte. Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van mezelf.”

De hele basketbal wereld was onder de indruk. Doc Rivers, coach van de Boston Celtics: ,,31 punten of 31 rebounds zijn al indrukwekkend. Die samen in één wedstrijd is echt bijzonder.”

Dit seizoen is Love de beste rebounder in de NBA met gemiddeld 15.6 rebounds per wedstrijd. Ook is hij 17de in scoren met 21.2 punten per wedstrijd. Deze gemiddelden zijn een garantie voor een All-Star plek toch? Fout, de Timberwolves zijn het op een na slechtste team in de Western Conference met 9 gewonnen wedstrijd en 28 nederlagen. Het is een team dat niet de aandacht trekt van het land, zelfs niet als ze tegen teams als de Miami Heat of de Boston Celtics spelen.

Daarnaast is er ontzettend veel concurrentie op de forward plekken in dezelfde Conference met spelers als Carmelo Anthony, Dirk Nowitzki, Pau Gasol en rookie Blake Griffin.
Of hij een plek zal krijgen in het team van het westen op 20 februari zal in eerste instantie afhangen van zijn populariteit. De fans kiezen de 5 starters voor elk team. Vervolgens kiezen de coaches en trainers de overige 7 spelers voor elk team. 27 Januari zullen de startende teams voor de All-Star game bekend gemaakt worden en kort daar op de bankspelers. Dan zullen we zien of Love de erkenning krijgt die hij verdient.

Foto: ffog.net

Ook leuk om te lezen