NBA Recap (132): Kevin Garnett vs. Kevin Love: 1-0

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 132.

Memphis Grizzlies at Houston Rockets 89-98

Goran Dragic, wat een held, scoorde 25 punten en deelde 7 assists uit voor de Houston Rockets in de 98-89 overwinning op de Memphis Grizzlies. Een belangrijke zege, want de ploeg van coach Kevin McHale strijdt samen met Utah en Denver om de zevende plaats in de Western Conference. Veteraan Marcus Camby speelde overigens een belangrijke rol met 16 rebounds, zes blocks en twee belangrijke score in de slotfase.

Boston Celtics at Minnesota Timberwolves 100-79

Kevin Garnett keerde met zijn Boston Celtics terug in Minnesota, de club waar KG uitgroeide tot een All-Star. Garnett was meer dan voorbereid om de strijd aan te gaan met de sensatie van dit moment: Kevin Love. De Celtics versloegen de Timberwolves met 100-79 en Garnett (24 pt, 10 reb, 4 ass) won het rechtstreekse duel met Love (22 pt, 11 reb, 3 ass). De Celtics zijn nu 14-5 na de All-Star break.

Dallas Mavericks at Orlando Magic 100-98

Dirk Nowitzki’s jumper over Hedo Turkoglu met nog 5.9 seconden te gaan in de wedstrijd bleek voldoende voor de 100-98 overwinning. De Dallas Mavericks maakten daarmee een achterstand van 15 punten goed in de wedstrijd. Nowitzki was goed voor 28 punten, Jason Terry noteerde 17 punten en Shawn Marion scoorde 15 punten. De Mavs hebben slechts een 2-19 record als zij het vierde kwart starten met een achterstand.

Sacramento Kings at Utah Jazz 104-103

DeMarcus Cousins scoorde 27 punten, pakte 14 rebounds en leidde zijn ploeg tegen de Utah Jazz naar een zeldzame uitoverwinning met een game-winning vrije worp. Al Jefferson was goed voor 27 punten en 16 rebounds voor de Jazz die slechts 35 procent van het veld shoten, 23 procent vanachter de driepuntslijn en 73 procent van de vrije worplijn.

New Jersey Nets at Golden State Warriors 102-100

De New Jersey Nets keken in de tweede helft aan tegen een achterstand van 19 punten. Gelukkig hebben ze Gerald Wallace in huis. De swingman scoorde tien punten in de laatste zes minuten en leidde de Nets naar een 102-100 overwinning op de Golden State Warriors. Wallace eindigde de wedstrijd met 24 punten, 18 rebounds, 5 assists, 6 steals en 1 block. Je zal deze jongen maar in je fantasy team hebben.

Portland Trail Blazers at LA Clippers 97-98

Chris Paul is clutch! Dat bewees de snelle spelverdeler tegen de Portland Trail Blazers, voor de zoveelste keer dit seizoen. CP3’s layup met nog vijf seconden te gaan op de klok bleek genoeg voor de 98-97 overwinning. Paul was goed voor 20 punten en 14 assists. J.J. Hickson was on fire voor de Trail Blazers met 29 punten en 13 rebounds.