OJ Mayo tekent bij Dallas Mavericks

Door

 

De Dallas Mavericks hebben een vervanger voor de onlangs vertrokken Jason Terry. OJ Mayo komt namelijk het team versterken. De 24-jarige shooting guard tekende een contract van twee seizoenen bij de Mavs, waarbij het tweede jaar een ‘player option’ bevat. Mayo zal dus zelf kunnen kiezen of hij blijft. De derde selectie in de NBA draft van 2008 kondigde zijn beslissing aan op Twitter: “I will be signing with Dallas! #Mavsnation.” Mavs-eigenaar Mark Cuban reageerde meteen met de boodschap: “Welcome to the family OJ. We are fired up!! MFFL Mavs/Mayo Fan For Life!”

Mayo speelde de eerste vier jaar van zijn loopbaan bij de Memphis Grizzlies. Daarin tekende hij voor gemiddeld 15 punten, 3 rebounds, 3 assist, één steal en een schotpercentage van 43% waarvan 38% vanaf de driepuntlijn. Mayo’s eerste twee jaren waren een teken van zijn talent maar sinds een ruzie tussen hem en coach Lionell Hollins halverwege zijn derde seizoen belandde hij op de bank. Na een aantal mislukte pogingen om hem te traden, heeft Mayo nu dan toch een nieuwe thuis gevonden. In Dallas kan hij zijn nog jonge NBA carrière nieuw leven inblazen. Mits de nodige ondersteuning en vertrouwen is Mayo een degelijke wing voor de Mavs.

Grant Hill

Ondertussen zitten ook de andere teams niet stil. De gemiddelde leeftijd van de LA Clippers gaat serieus de hoogte inschieten want de bijna 40-jarige Grant Hill heeft besloten om Blake Griffin en Chris Paul te vergezellen. Dat betekent meteen dat de Lakers alvast deze strijd verliezen met de mannen van Lob City. Hill gaat zijn achttiende seizoen in maar lijkt nog niet klaar voor het pensioen. Vorig jaar tekende hij voor gemiddeld 10 punten, 3 rebounds en 2 assists in iets meer dan 28 minuten. Offensief zit er heel wat roest op de forward maar defensief is hij een nachtmerrie voor nagenoeg elke speler. Bovendien is zijn invloed als leider voor de jonge Clippers niet te onderschatten.

Verderop in de NBA lieten de Nets weten dat ze ook volgende twee seizoenen kunnen beschikken over de diensten van forward Kris Humphries. Die liet vorig jaar veruit zijn beste statistieken uit zijn carrière optekenen met gemiddeld 14 punten en 11 rebounds. Humphries zou om en bij de 24 miljoen dollar verdienen.

Wizards & Blatche

Ten slotte besloten de Washington Wizards om hun amnesty clausule te gebruiken voor forward Andray Blatche. De 25-jarige forward had een contract van 23 miljoen dollar lopen en daarvan wilden de Wizards af. Blatche staat vooral bekend  als een moeilijke jongen, ondanks zijn talenten als speler. In 2005 werd hij neergeschoten tijdens een carjacking, in 2007 kreeg hij een klacht voor sexuele intimiteiten aan het been en in 2010 werd hij eerst geschorst voor een nachtje stappen met toenmalig ploeggenoot JaVale McGee en later voor het beledigen van de coaching staff.

Voor een aantal hoogtepunten van OJ Mayo, check volgende clip:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen