NFL recaps: Saints, Seahawks, Bears winnen

Atlanta Falcons v New Orleans Saints

Atlanta Falcons @ New Orleans Saints 17-23
De New Orleans Saints – met hoofdcoach Sean Payton na een jaar schorsing terug aan de zijlijn – zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. In eigen huis waren ze met 17-23 te sterk voor NFC South concurrent Atlanta. Na het eerste kwart leek er voor de Falcons geen vuiltje aan de lucht. Een pass van Matt Ryan (308 yards, 2 td’s, 1 int) werd in de endzone gevangen door good old Tony Gonzalez en kort voor het einde van de eerste periode zette kicker Matt Bryant de 10-0 op het scorebord. Offensief oogden de Saints wat traag en leek niets goed te gaan. In het tweede kwart waren de rollen echter omgekeerd. De Saints speelden wat sneller en marcheerden soepel over het veld terwijl de Falcons steeds vaker stuitten op de defense van New Orleans. Na twee field goals en een touchdown stond de thuisploeg bij rust met 10-13 voor. In het derde kwart namen de Falcons voor het laatst de leiding weer over via Julio Jones die zijn eerste touchdown van het seizoen ving.  De thuisploeg antwoordde niet veel later met een touchdown pass van Drew Brees (357 yards, 2td’s, 1 int) naar tight end Jimmy Graham. In het vierde kwart voegde Hartley nog eens drie punten toe aan het totaal van de Saints om de stand op 17-23 te brengen. Met nog iets meer dan drie minuten te spelen moesten de Falcons een touchdown scoren om de wedstrijd winnend af te sluiten. In een mum van tijd overbrugde Matt Ryan bijna het hele veld via passes. Aangekomen in de red zone ging rechtte de defense van New Orleans de rug en hield de Falcons uit de endzone. Op fourth and goal onderschepte Roman Harper de pass van Ryan en stelde daarmee de zege veilig.

Seattle Seahawks @ Carolina Panthers 12-7
Eén van de preseason favorieten heeft de eerste horde richting een plek in de wedstrijd om de Super Bowl genomen. Seattle was onder leiding van Russell Wilson (320 yards, 1 td) en de Seattle defense net te sterk voor de Carolina Panthers. Lange tijd mocht de thuisploeg hopen op de overwinning. Na een touchdown pass van Cam Newton (125 yards, 1 td) was de stand 3-7 in het voordeel van de Panthers. Na nog een fieldgoal van de bezoekers was het Russell Wilson die in het vierde kwart een touchdown van 43 yards naar Jermaine Kearse gooide. Aanvallend konden de Panthers er te weinig tegenover stellen om nog aanspraak te maken op de zege. Met name een kostbare fumble van DeAngelo Williams diep in het territorium van de Seahawks bleek fataal. De Seahawks offense speelde na de fumble de rest van de tijd uit zonder nog in problemen te raken.

Cincinnati Bengals @ Chicago Bears 21-24
Misschien wel de beste defensive line in de NFL nam het op Soldier Field op tegen de vernieuwde O-line van de Chicago Bears. De Bears doorstonden de test. Hoewel quarterback Jay Cutler een aantal keer flink werd opgejaagd, werd hij geen enkele keer gesacked. De score werd geopend door tight end Martellus Bennett, die een pass van Cutler knap ving in druk verkeer. De drive was opgezet nadat de verdediging van de Bears een turnover geforceerd hadden. Na deze touchdown begon de grote A.J. Green-show. De receiver van de Bengals liep keer op keer vrij en Bengals QB Andy Dalton maakte daar dankbaar gebruik van. De Bengals leken in het derde kwart met een 21-10 voorsprong met de zege aan de haal te gaan, maar de Bears-verdediging rechtte de rug en de Cutler en Marshall bewezen net zo’n doeltreffend duo te kunnen zijn als Dalton en Green. Kicker Robbie Gould scoorde namens het team uit Chicago op slag van rust een 58 yard field goal, een franchise record voor de Bears. (PB)

Oakland Raiders @ Indianapolis Colts 17-21
De Colts waren eigen huis nipt te sterk voor de vooraf veel zwakker ingeschatte Oakland Raiders. Volgens de bookmakers zouden de Colts met 10,5 punten verschil gaan winnen. Zo ver kwam het lang niet, al leek het er na een snelle start voor Indianapolis wel even op. Twee touchdown passes van Andrew Luck (178 yards, 2 td’s; 6 rushes 38 yards 1 td) zorgden voor een 0-14 voorsprong. Via Darren McFadden een fieldgoal van Janikowski en Terrelle Pryor (217 yards, 1 td, 2 int; 13 rushes 112 yards)  namen de Raiders echter brutaal de leiding: 17-14. Het was Luck die toen de touwtjes weer in handen nam en met een 19 yard rush de eindstand op het scorebord bracht. De Raiders drongen nog wel even aan, maar na een sack die de Raiders ver terug drong was het pleit beslecht. Op 3rd en 24 gooide Pryor zijn tweede interception en kon het publiek in het Lucas Oil Stadium rustig ademhalen.

Kansas City Chiefs @ Jacksonville Jaguars 28-2
Voormalig 49’ers quarterback Alex Smith is zijn carrière als Chief goed begonnen. De bezoekers hadden geen kind aan de Jaguars. Nadat Jacksonville via een safety een 0-2 voorsprong had genomen waren het vervolgens de Chiefs die de touwtjes in handen namen. Via twee passing touchdowns van Smith (178 yards 2 td’s), een rushing touchdown van Charles en een interception return voor een touchdown kwam de 28-2 eindstand op het bord.