Blessure kost Beverley rest van het seizoen

Door

Atlanta Hawks v Houston Rockets

Startende point guard Patrick Beverley is de rest van het seizoen uitgeschakeld. De guard van de Houston Rockets moet een operatie ondergaan aan zijn linkerpols, dat meldt journalist Jonathan Feigen van de Houston Chronicle.

De blessure is een grote aderlating voor de Rockets. Beverley was bezig aan een sterk seizoen en noteerde gemiddeld 10,1 punten, 4,2 rebounds, 3,4 assists en 1,1 steals per wedstrijd. Daarnaast is hij één van de beste verdedigers aan de kant van de Rockets. Vrijwel geen enkele NBA-speler vindt het fijn om tegen de guard van Houston te spelen.

Vorig jaar liep de guard aan het eind van het seizoen ook al een ernstige blessure op. Toen scheurde Beverley in de wedstrijd tegen de Indiana Pacers zijn meniscus.

Houston staat op dit moment op een tweede plaats in de Western Conference met een record van 50-23. Een eerste plaats zit er niet meer in. Het gat met de Golden State Warriors is namelijk te groot. De voorsprong op de nummer drie, de Memphis Grizzlies, bedraagt een halve wedstrijd. Als de play-offs vandaag zouden beginnen, zou de ploeg van coach Kevin McHale het moeten opnemen tegen de Dallas Mavericks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen