Cubs’ supertalent Kris Bryant start het seizoen in Minors

Door

Milwaukee Brewers v Chicago Cubs

De Chicago Cubs maakten bekend dat Kris Bryant, Javier Baez en Addison Russell het nieuwe MLB-seizoen in de Minor League beginnen. Vooral de demotie van de 23-jarige Bryant is opmerkelijk gezien zijn Incredible Hulk imitatie tijdens Spring Training.

De 2014 Minor League Player of the Year voert de Major League aan met liefst negen homeruns in de voorbereiding en een .425 slaggemiddelde (17-uit-40). Het uitstellen van Bryant’s debuut in de Majors heeft dan ook niets met sportieve redenen te maken, het gaat, zoals zo vaak met grote talenten, om het geld.

Door Bryant het seizoen te laten starten in de Minors, winnen de Cubs een extra jaar voordat Bryant in aanmerking komt voor free agency. Scott Boras, Bryant’s zaakwaarnemer, is pislink, maar volgens MLB-columnist Jeff Passan van Yahoo! Sports moet Boras vooral boos zijn op de regels.

12 dagen
Lang hoeven Cubs-fans niet te wachten, want na twaalf dagen in de Minor League winnen de Cubs een jaar op het contract en kan Bryant al opgeroepen worden tot de hoofdmacht. Omcirkel 17 april 2015 tegen de San Diego Padres alvast in je agenda.

Bryant, in 2012 nog spelend voor Team USA op de Haarlemse Honkbalweek, is één van de grote talenten die de Cubs naar de eerste World Series-titel sinds 1908 moet leiden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen