Rangers strikken verlamde Taylor tijdens draft

Door

De Texas Rangers hebben een opmerkelijke keuze gemaakt tijdens de amateur draft, die woensdag plaatsvond. In de 33e ronde koos de verliezend finalist van de World Series 2010 voor Johnathan Taylor, een speler van Georgia University die eerder dit jaar gedeeltelijk verlamd was geraakt.

Taylor brak zijn nek in het duel tegen Florida State op 6 juni tijdens een ongelukkige botsing.

,,Wij volgen Johnathan al jaren sinds zijn High School periode. Dat hij een zeer talentvolle honkballer was stond toen al vast,” liet Kip Fagg, directeur van de afdeling amateur scouting van de Rangers, weten aan ESPN Dallas. ,,Als hij dit ongeluk niet had meegemaakt, dan was hij ook zeker gedraft. Vandaar dat wij het nu ook hebben gedaan, hij verdient het.”

,,Het is echt mooie geste van de Rangers,” oordeelde Georgia-coach David Perno. ,,J.T. is altijd een belangrijke schakel geweest in ons team en dan is het fantastisch dat hij nu gedraft wordt. Hij was super enthousiast toen hij het nieuws te horen kreeg. Ik weet ook zeker dat als dit ongeluk niet was gebeurd hij zeker prof was geworden.”

Op dit moment revalideert Taylor, die vanaf zijn taille verlamd is, elke dag in een revalidatiecentrum. Er is enige vooruitgang waarneembaar, maar de doktoren durven nog geen voorspelling te doen of hij ooit weer volledig zal herstellen.

Twee dagen eerder hadden de Rangers Zach Cone, een teamgenoot van Taylor, al gedraft. ,,Zach hoort nu bij de Rangers familie en we hoopten met het draften van JT dat we hem hiermee konden helpen,” liet Fagg weten. ,,We proberen hiermee iedereen hart onder de riem te steken in zo’n moeilijke situatie.”

,,Hij is een van mijn beste vrienden,” stelde Cone. ,,Dat de Rangers nu zo’n actie ondernemen zegt heel veel over de organisatie. Het betekent in ieder geval heel veel voor mijn familie en dan van hem. Het zal voor hopelijk een stimulans zijn in zijn revalidatie.”

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen