Los Angeles stap dichterbij NFL team

Door

De droom van een groep ondernemers om de NFL terug te halen naar Los Angeles lijkt uit te gaan komen. AEG, de Anschutz Entertrainment Group waar ook oud ster-basketballer Magic Johnson deel van uit maakt, heeft een ronde gesprekken achter de rug met vijf potentiële kandidaten.

Los Angeles is verstoken van NFL football sinds de Raiders in 1995 terug naar Oakland vertrokken nadat de stad Los Angeles niet wilde betalen voor de renovatie van Memorial Coliseum. In dezelfde maand vertrokken de Los Angeles Rams naar St. Louis.

Andere steden waar de NFL ooit vertok, zoals Cleveland, Houston en Baltimore, hebben inmiddels al weer een nieuw NFL franchise kunnen omarmen.

Een aantal locaties in Los Angeles zijn kandidaat voor een volledig nieuw te realiseren NFL stadium. Anschutz, die al meer dan tien jaar bezig is met het verwezenlijken van de NFL comeback in de stad, zou grootaandeelhouder van het toekomstige franchise worden.

Of er daadwerkelijk een team naar L.A zal verhuizen is echter nog maar de vraag. Boze tongen beweren dat de NFL helemaal geen franchise in Los Angeles wil; in de onderhandelingen over nieuwe stadions dreigen eigenaren al jaren met een vertrek naar Californië als ze vinden dat de lokale overheden hun clubs niet genoeg financiële steun bieden.

Toch lijkt een terugkeer naar Los Angeles dichterbij dan ooit. Tim Lieweke, CEO van AEG, verklaarde gesprekken te hebben afgerond met vertegenwoordigers van de Jacksonville Jaguars, de Minnesota Vikings, de San Diego Chargers én de Oakland Raiders. Lieweke verklaarde dat AEG bereid is om het huidige huurcontract van één van die franchises af te kopen, waardoor de weg vrij zou zijn om een team te verhuizen naar L.A.

Foto:

Ook leuk om te lezen