‘Jose Fernandez de rest van het seizoen uitgeschakeld’

Door

Miami Marlins v San Diego Padres

De Miami Marlins vrezen dat Jose Fernandez de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een elleboogblessure. Dit zegt Buster Olney van ESPN. Het 21-jarige fenomeen uit Cuba is door de Marlins op de 15-day DL geplaatst nadat hij maandag last kreeg van zijn rechter elleboog. Er volgen nog meer resultaten van het MRI-onderzoek, maar het begrip ‘Tommy John operatie’ wordt veel genoemd.

Voor het herstellen van een ligament (band) in de elleboog staat een hersteltijd van twaalf tot achttien maanden. Fernandez zou dit seizoen de zoveelste pitcher kunnen worden die een Tommy John operatie moet ondergaan. Ik bedoel, de lijst is indrukwekkend: Kris Medlen, Brandon Beachy, Cory Gearrin, Patrick Corbin, Jarrod Parker, A.J. Griffin, Matt Moore, Ivan Nova, Josh Johnson, Bobby Parnell, Luke Hochevar, Bruce Rondon en Jameson Taillon.

Fernandez is bezig aan een indrukwekkend seizoen met een 2.44 ERA over acht starts en een MLB-high 70 strikeouts. In zijn laatste start gaf hij echter zes runs op in vijf innings tegen de San Diego Padres. ESPN’s Stats & Information zag dat Fernandez zijn fastball na de vierde inning een stuk minder hard gooide, 94.6 mph in de eerste vier innings, maar slechts 90.7 mph in de laatste twee innings.

De Marlins hebben er alles aan gedaan om het jonge talent te beschermen. Bijvoorbeeld geen hoge pitch counts en extra dagen rust tussen starts.

Fernandez werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot de National Leauge Rookie of the Year dankzij een 2.19 ERA in 28 starts met 187 strikeouts en een MLB-best .182 slaggemiddelde van tegenstanders.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen