Eerste grote naam kiest voor NBA Draft

Door

TCU v Texas

Het College Basketball seizoen is alweer bijna ten einde, en veel spelers denken na over hun toekomst. Ga ik nog een seizoen door, of stap ik over naar de NBA of elders. Het is één van de vragen wie spelers nu bezighoudt. De eerste grote naam heeft zijn keuze reeds gemaakt. Myles Turner heeft aangegeven volgend seizoen te willen uitkomen in de NBA.

Grote woorden, weinig daden

Met veel bombarie werd Myles Turner vorig jaar binnengehaald door Texas University. In High school was Turner één van de grootste talenten, en hij zou de Longhorns weer een woordje laten meespreken in de Big 12. Toch liep het seizoen anders voor Texas, wat in het reguliere seizoen flink teleurstelde met een zesde plek in het eindklassement, en twee weken geleden in de 2e ronde van het NCAA Tournament verloor van Butler.

Texas v TCU
Texas verloor in de tweede ronde van het NCAA Tournament met 56-48 van Butler

Sleeping giant

Ook persoonlijk heeft Myles Turner niet echt zijn visitekaartje weten af te geven. Omdat Texas redelijk anoniem meespeelde in de Big 12, kregen Turner & co (te) weinig aandacht van (grote) media.

Zijn persoonlijke statistieken zijn niet slecht, maar ook niet spectaculair. Met een gemiddelde van 10 punten per wedstrijd, en een gemiddelde van 6.5 rebounds per wedstrijd, is Turner zeker niet de beste speler in College Basketball. Toch zien vele NBA-kenners in Turner een sleeping giant, die zomaar eens kan verrassen op het allerhoogste niveau.

Klaar voor de NBA

Ondanks een wisselvallig seizoen bij Texas University heeft Myles Turner op fysiek gebied veel stappen gemaakt. Met zijn 2 meter 11 is Turner een typische Power forward en is hij fysiek klaar voor de NBA. Voor een grote speler beschikt Turner over een goed schot, en is zijn vrije-worp percentage met 84 % prima te noemen.

Toch zal Turner moeten werken aan zijn zwakke punten, welke in het onderstaande filmpje genoemd worden:

https://youtu.be/17KsSrm95wQ

Verwachting

Hoe zal Myles Turner zich volgend seizoen staande houden in de NBA? Veel kenners voorspellen dat Turner tussen plek 15 en 20 gekozen zal worden tijdens de NBA Draft. Qua fysiek is Turner klaar voor de NBA, maar kan deze jongeling zich ook bewijzen tussen de grote jongens? Een interessante speler om volgend seizoen in de gaten te houden!

R.J. Hunter

Naast Myles Turner maakte ook R.J. Hunter bekend zich beschikbaar te stellen voor de NBA Draft. De 3e jaars student heeft zich als topscorer van Georgia State sterk ontwikkeld. Zijn cv kun je op deze link bekijken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen