MLB 2015 Preview: Los Angeles Angels

Door

GarrettRichards

De Los Angeles Angels waren vorig seizoen het best presterende team tijdens het reguliere seizoen. De ploeg won 98 wedstrijden en bereikte voor het eerst sinds 2009 weer eens de play-offs. Daarin ging het al snel mis. In de ALDS werd met 3-0 verloren van de Kansas City Royals. Ondanks dat teleurstellende resultaat zijn de Angels in 2015 opnieuw de grote favoriet om de World Series te halen.

1000px-Los_Angeles_Angels_of_Anaheim.svg Manager: Mike Scioscia
General Manager: Jerry Dipoto
Stadion: Angel Stadium of Anaheim
2014: 1e AL West (98-64)
2014 MVP: Mike Trout
World Series: 1
Pennants: 1
Divisies: 9
Wild cards: 1
Slagmannen: Werpers:
C Chris Iannetta SP Jered Weaver
1B Albert Pujols SP C.J. Wilson
2B Johnny Giavotella SP Matt Shoemaker
3B David Freese SP Hector Santiago
SS Erick Aybar SP Garrett Richards*
LF Matt Joyce CP Huston Street
CF Mike Trout RP Joe Smith
RF Kole Calhoun RP Fernando Salas
DH C.J. Cron RP Michael Morin

* Garrett Richards begint het seizoen naar alle waarschijnlijk op de disabled list, maar volgens meerdere Amerikaanse bronnen keert hij snel terug. Volgens manager Mike Scioscia is de kans groot dat de Angels met vier starters aan het seizoen beginnen.

Na de 98 overwinningen tijdens het reguliere seizoen leken de Angels in volle vaart op weg naar de World Series. In de American League Division Series ging het echter compleet mis. De Kansas City Royals, die eerder de Wild Card-wedstrijd hadden gewonnen van de Oakland Athletics, vernederden de Angels met 3-0.

Pujols & Trout
Albert Pujols en Mike Trout hadden een belangrijk aandeel in het succes van de Angels. Trout noteerde opnieuw geweldige cijfers met 36 homeruns, 111 binnengeslagen, zestien gestolen honken en een slaggemiddelde van .287. Wel ging de 23-jarige speler 183 keer uit met drie slag. In hetzelfde aantal wedstrijden, namelijk 157, was dat 48 keer meer dan in 2013. Ook Pujols was een nachtmerrie voor veel pitchers. Net als Trout had ook hij meer dan honderd RBI, namelijk 105. Verder noteerde hij 28 homeruns, 37 doubles en een slaggemiddelde van .272.

Aanvallend
Mede dankzij deze cijfers waren de Angels aanvallend gezien het best presterende team in de Major League. De ploeg ging met 773 runs aan de leiding en als het gaat om binnengeslagen punten stonden de Angeles met 729 op een tweede plaats. Alleen de Detroit Tigers deden het in die categorie beter.

Pitching
Qua pitching ging het ook redelijk bij de Angels. Met een ERA van 3.58 had de ploeg dan wel een plek in de middenmoot, maar in de categorieën strikeouts (5e 1342), innings pitched (1e 1482 2/3) en batting average against (4e .236) stonden de Angels in de top vijf. En dan te bedenken dat één van de beste pitchers van de Angels, Garrett Richards, in augustus een zware knieblessure opliep, nadat hij bij het eerste honk vrij ongelukkig ten val kwam.

Richards noteerde voor zijn blessure dertien overwinningen, vier nederlagen, een ERA van 2.61 en 164 strikeouts.

Play-offs
De ploeg speelde dramatisch in de play-offs. De Angels kwamen bijvoorbeeld maar tot een slaggemiddelde van .170 (!). Ook Trout, die werd verkozen tot de Most Valuable Player van de American League, speelde erg teleurstellend. In zijn eerste play-offs sloeg de outfielder maar één homerun in twaalf slagbeurten.

Nieuw
RP Cesar Ramos, SP Nick Tropeano, OF Dan Robertson, 2B Josh Rutledge, SP Andrew Heaney, OF Matt Joyce en 2B Johnny Giavotella

Weg
SP Mark Sappington, C Hank Conger, RP Jairo Diaz, 2B Howie Kendrick, RP Kevin Jepsen en RP Brian Broderick

Prognose 2015
Ondanks het feit dat de Angels in 2014 vroeg werden uitgeschakeld in de play-offs, is de ploeg ook dit jaar gewoon weer één van de belangrijkste kandidaten om de World Series te bereiken/winnen. Op papier hebben de Angels, ook na het vertrek van tweede honkman Howie Kendrick, het beste team in de American League West. Daarnaast zal het team zeer waarschijnlijk willen laten zien dat het play-offoptreden in 2014 een incident was.

Players to Watch
Mike Trout. De outfielder gaat ook in 2015 weer fantastische cijfers noteren. De pas 23-jarige speler is (één van) de beste speler(s) in de American League. Ieder jaar zet hij in alle categorieën weer vreselijk goede cijfers neer. De MVP-strijd gaat in 2015 waarschijnlijk weer tussen de twee vertrouwde namen, Trout en Miguel Cabrera van de Detroit Tigers.

Daarnaast is ook werper Richards een speler om in de gaten te houden. De pitcher speelde, zoals hierboven te lezen, erg goed voor zijn blessure. De grote vraag is alleen hoe hij van deze zware knieblessure terugkeert. Als hij zijn oude niveau weet te bereiken, dan kunnen de Angels twintig tot 26 goede wedstrijden van hun werper verwachten. Een seizoen met vijftien overwinningen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Alle previews op een rijtje:

NATIONAL LEAGUE

NL EAST

NL CENTRAL

NL WEST

Atlanta Braves Chicago Cubs Arizona Diamondbacks
Miami Marlins Cincinnati Reds Colorado Rockies
New York Mets Milwaukee Brewers Los Angeles Dodgers
Philadelphia Phillies Pittsburgh Pirates San Diego Padres
Washington Nationals St. Louis Cardinals San Francisco Giants

AMERICAN LEAGUE

AL EAST

AL CENTRAL

AL WEST

Baltimore Orioles Chicago White Sox Houston Astros
Boston Red Sox Cleveland Indians Los Angeles Angels
New York Yankees Detroit Tigers Oakland Athletics
Tampa Bay Rays Kansas City Royals Seattle Mariners
Toronto Blue Jays Minnesota Twins Texas Rangers

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen