College Basketball Recap: #22 SMU en #23 Syracuse verrassend onderuit

Door
Jabari Bird van California juicht om de zege tegen Syracuse.
Jabari Bird van California juicht om de zege tegen Syracuse.

Het ziet ernaar uit dat dit college basketball seizoen alweer een topper van formaat gaat worden. Donderdagnacht kregen wij twee gerangschikte teams een nederlaag te verwerken. De #22 SMU Mustangs dolven het onderspit tegen de Indiana Hoosiers en de #23 Syracuse Orange verloren van de California Golden Bears.

Bekijk hier de college basketball 3-on-3: Prediction time!

Syracuse (2-1) leek nooit aanspraak te kunnen maken op de zege in Madison Square Garden. Bij de rust stonden de mannen van coach Jim Boeheim al twaalf punten in het krijt (22-34), mede dankzij vier late driepunters van de Golden Bears (3-0). Na de pauze konden de Orange ook al geen vuist maken en California pakte eigenlijk vrij makkelijk de 59-73 zege. Jordan Matthews scoorde 22 punten voor Cal, waarvan 20 na de pauze. Jabari Bird maakte vier driepunters op weg naar zestien punten. Bij Syracuse bleef Rakeem Christmas steken op acht punten omdat hij met nog ruim zes minuten te gaan tegen zijn vijfde fout aanliep. Kaleb Joseph en Michael Gbinije leidden de weg met dertien punten.

Het gaat niet goed met de Mustangs (1-2) van coach Larry Brown. Tegen de Indiana Hoosiers (3-0) werd al voor de tweede keer in drie wedstrijden verloren. De wedstrijd in Indiana ging gelijk op, maar dankzij 26 punten en zeven rebounds van James Blackmon trokken de Hoosiers met 74-68 aan het langste eind. Indiana maakte twaalf driepunters, en dat zorgde voor het uiteindelijke verschil. Yogi Ferrell tekende voor dertien punten en zeven assists. Bij SMU maakte Ben Moore acht op elf schoten voor zestien punten, maar de Mustangs verloren negentien keer de bal en dat was hun doodsteek.

Overige Top 25 uitslagen:

#10 Texas – Iowa 71-57
Bucknell – #12 Villanova 65-72
Maryland-Eastern – #15 VCU 66-106
Bakersfield – #16 San Diego State 27-52
Charleston – #17 Connecticut 57-65
Detroit – #24 Michigan 62-71

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen