NCAA Tournament Voorspellingen – Elite Eight, Deel I

Door

Georgetown v Kentucky

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Dit is de tussenstand na de Sweet Sixteen:

Resultaten

Zaterdag 28-03, 11:09 – #Wisconsin Badgers vs. #2 Arizona Wildcats

Vincent van Genechten: Ik zit hier bijna met zweet op het voorhoofd. Kiezen tussen Wisconsin en Arizona is een helse bedoening. Toch geef ik het lichte voordeel aan de Badgers vanwege hun beperkte turnovers, efficiëntie op vrije worpen en ervaring in big games. Winnaar: Wisconsin. 

Michael Feith: Arizona moet deze wedstrijd vroeg beslissen. Als ze aan het einde van de wedstrijd een free throw battle gaan houden met Wisconsin dan gaan ze hem verliezen. Winnaar: Arizona.

Justin Kevenaar: Arizona kreeg het tegen Xavier even lastig, en Wisconsin gaat te lastig blijken denk ik zelf. De Badgers zijn oerdegelijk, en zullen in een waar gevecht de zege naar zich toe trekken. Winnaar: Wisconsin.

Frank Wielaard: Tijd voor revanche! Dit was een Elite 8 matchup vorig jaar. Toen won Wisconsin met één punt verschil. Dit wordt net zo’n nailbiter. En hij kan twee kanten opvallen. Ik kies zoals ik voor het toernooi al heb gekozen. Arizona is mijn Final Four team. Winnaar: Arizona.

KY-ND-AZ-WI

Zaterdag 28-03, 1:49 – #1 Kentucky Wildcats vs. #3 Notre Dame Fighting Irish

Vincent van Genechten: Die Jerian Grant toch, wat een baller. Maar Notre Dame heeft maar één speler boven 6-10… Daarmee kom je letterlijk tekort tegen Kentucky, hoewel het geen blowout gaat worden. Winnaar: Kentucky. 

Michael Feith: Notre Dame heeft veel statistieken in hun voordeel. Ze gaan echter op één plek een probleem krijgen, en dat is met de verdediging van Kentucky. West Virginia kwam er niet doorheen in de Sweet Sixteen en Notre Dame gaat niet veel anders zijn. Winnaar: Kentucky.

Justin Kevenaar: Kentucky liet niets heel van West Virginia. Notre Dame zal het beter doen, maar geen enkel persoon moet op dit moment tegen de Wildcats inzetten, die zijn simpelweg té goed. Winnaar: Kentucky.

Frank Wielaard: Kentucky maakte op indrukwekkende wijze gehakt van West Virginia. Tegelijk maakt ook Notre Dame veel indruk. De aanval van de Fighting Irish zou de Wildcats in de problemen kunnen brengen. Maar de druk van undefeated blijven is nog groter. En Kentucky kan dat aan. Winnaar: Kentucky.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen