Zoon Rik Smits heeft de universiteiten voor het uitkiezen

Door

Niemand in Amerika zag Rik Smits spelen in Nederland. “Ik bleef maar brieven sturen, totdat ik eindelijk beet had”, zegt The Dunkin Dutchman in het digitale magazine Zionsville. De rest is geschiedenis. Na de universiteit van Marist speelde hij twaalf seizoenen voor de Indiana Pacers, inclusief een All-Star uitverkiezing in 1998 en de NBA Finals in 2000 tegen de Los Angeles Lakers. Dertien jaar na zijn laatste NBA-wedstrijd is de 47-jarige Smits klaar om de basketbaltitel in de familie door te geven aan zijn zoon Derrik.

In tegenstelling tot zijn vader heeft de 17-jarige Derrik qua aandacht niet te klagen. Afgelopen seizoen noteerde hij als sophomore voor zijn high school de meeste block shots en scoorde daarbij 7.1 punten. De 2 meter 13 lange center bezocht al de universiteiten van Clemson en Xavier, terwijl Butler, Purdue, Notre Dame, Indiana en Tennesse ook al interesse toonden. “The Sky is the limmit voor Derrik”, meent Zionsville-coach Shaun Busick.

Het kiezen van een universiteit:

Maar wie wint het duel tussen de 17-jarige en de 47-jarige Smits? “Het hangt van de dag af”, aldus Rik. “Als hij een goede dag heeft, dan kom ik serieus in de problemen.” Zoon Derrik ziet het toch iets anders. “Hij is veel te langzaam”, zegt hij met een lach.

Lees hier het artikel over vader en zoon Smits.

Ook leuk om te lezen