#3 Arizona wint Maui Invitatonal, #18 Florida & #5 UNC verliezen

Door

California-Irvine v Arizona

De #3 Arizona Wildcats hadden, zoals vooraf werd verwacht, veel moeite met de #15 San Diego State Aztecs. Toch wist de ploeg van Sean Miller met 61-59 te winnen en daarmee wonnen zij de Maui Invitational.

Het verschil werd vooral gemaakt vanaf de vrije worp lijn. De Aztecs schoten 13-uit-24 terwijl de Wildcats 20-uit-24 schoten. Freshman Stanley Johnson maakte wederom veel indruk door achttien punten te scoren en negen rebounds te pakken. Mede dankzij deze prestatie in de finale won de freshman ook de MVP-award van de Maui Invitational.

De eerste ronde van het Battle 4 Atlantis toernooi werd gekenmerkt door twee verrassingen. #5 North Carolina mocht het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de Butler Bulldogs, maar de Tar Heels maakten alles behalve indruk. De ploeg werd in alle facetten overklast door Butler en verloor met 74-66.

Met name offensive rebounds maakten een groot verschil in de wedstrijd. Butler had maar liefst 29 aanvallende rebounds terwijl de Tar Heels tot slechts veertien kwamen. Dit immense verschil in rebounds was teveel voor North Carolina om goed te maken. In de volgende ronde nemen de Butler Bulldogs het op tegen de Oklahoma Sooners, die met 75-65 van #22 UCLA wonnen. Datzelfde UCLA mag het nu in de volgende rond opnemen tegen de #5 North Carolina Tar Heels.

In het avond gedeelte van de Battle 4 Atlantis hadden de #2 Wisconsin Badgers totaal geen moeite met de UAB Blazers, die met 72-43 werden verslagen. In de halve finale zullen de Wisconsin Badgers de Georgetown Hoyas tegenkomen. Zij wonnen een ware thriller van de #18 Florida Gators, die alweer voor de tweede keer dit seizoen verloren. Aan de inzet van Michael Frazier III, die op harde wijze een charge call meekreeg op een dunk, lag het echter niet:

Waar het wel aan lag was het gebrek aan scorend vermogen. De Gators konden nooit afstand nemen van de Hoyas vanwege het slechte schotpercentage (.359) en hoewel er wel verlenging werd afgedwongen was het uiteindelijk Georgetown-guard D’Vauntes Smith-Rivera die het verschil maakte. Hij scoorde zeventien punten, waaronder de winnende basket met minder dan vijf seconden te gaan, en hierdor kon Georgetown met een 66-65 overwinning ervandoor komen.

De #4 Duke Blue Devils wonnen kinderlijk eenvoudig van de Furman Paladins (93-54), en de Vine hieronder was tekenend voor het onvermogen van Furman:

Overige uitslagen

#6 Louisville Cardinals vs. Cleveland State Vikings, 45-33
#10 Gonzaga Bulldogs vs. Georgia Bulldogs, 88-76
#16 Ohio State Buckeyes vs. Campbell Camels, 91-64
#21 West Virginia Mountaineers vs. VMI Keydets, 103-72

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen