NBA Update: Wade & Bosh worden free agent

Door

2014 NBA Finals - Game Five

Dwyane Wade en Udonis Haslem zullen afzien van de rest van hun contract bij de Miami Heat. Dat maakte hun agent Henry Thomas zaterdag bekend. Ook van Chris Bosh wordt verwacht dat hij free agent zal worden, maar dit is nog niet officieel naar buiten gebracht. Met deze beslissing sluiten de spelers zich aan bij hun (ex-)teamgenoot LeBron James die eerder al bekend maakte free agent te willen worden.

Voor de Miami Heat ontstaat nu ruimte om spelers aan te trekken die Miami weer naar een kampioenschap kunnen leiden. De afgang tegen de San Antonio Spurs in de NBA Finals was voor menigeen teken dat er echt wat moest gebeuren in Miami en het lijkt erop alsof manager Pat Riley dat ook van plan is. Door het vertrek van James, Wade en Bosh ontstaat een record aan cap-space: 55 miljoen dollar. Genoeg ruimte om sterren aan te trekken en te voorzien van een fatsoenlijke bank.

Wade en Bosh laten ondertussen flink wat geld liggen. Beide spelers zouden in de komende twee jaar, bij het aanhouden van hun contract, rond de 42 miljoen dollar opstrijken. Naar verluid is Chris Bosh bereid een salarisvermindering te accepteren als dat betekent dat hij met een beter team bij Miami kan blijven spelen. Udonis Haslem is vooral op zoek naar meer zekerheid en de kans is aanwezig dat hij dat bij Miami niet gaat krijgen.

Z-Bo blijft bij de Grizzlies

Zach Randolph heeft zijn contract verlengd bij de Memphis Grizzlies. Z-Bo tekende voor een contract van twee jaar ter waarden van 20 miljoen dollar dat ingaat na komend seizoen. Randolph, 32 jaar, blijft hierdoor nog minstens drie jaar bij de Grizzlies, waar hij afgelopen seizoen goed was voor 17,4 punten en tien rebounds per wedstrijd.

Kyle Lowry naar de Heat?
Een van de grootste problemen bij de Miami Heat bleek de point guard positie. In de Finals schoten zowel Mario Chalmers als Norris Cole tekort en de geruchten gaan dan ook dat Pat Riley op zoek is naar een kwalitatieve spelverdeler. In de draft kozen zij reeds Shabazz Napier, naar verluid op aandringen van LeBron James, en nu komt ook Kyle Lowry in beeld. De 28-jarige point-guard was de revelatie van het seizoen bij de Toronto Raptors en is deze zomer beschikbaar voor andere teams. Dit zou betekenen dat zowel Norris Cole als Marion Chalmers niet meer te zien zullen zijn in een tenue van Miami.

Knicks verwachten dat Melo blijft

Carmelo Anthony is die andere grote ster die dit jaar in de free agency beschikbaar is. Na aanhoudende teleurstellingen bij de New York Knicks besloot Anthony eerder dit jaar zijn kansen op de markt te beproeven. De Knicks zijn er echter van overtuigd dat Melo terug zal komen op het nest. Phil Jackson, de nieuwe voorzitter van de Knicks, zou een goede band met Anthony hebben, iets wat voldoende zou moeten zijn om hem te houden. Anthony zal echter eerst gesprekken aangaan met onder andere de Chicago Bulls, Houston Rockets en Dallas Mavericks, teams waarbij hij veel kan verdienen én kan meedoen om de knikkers. Vooral dat laatste is een probleem gebleken bij de Knicks, die afgelopen jaar in de zwakke Eastern Conference niet verder kwamen dan een negende plaats.

Kort nieuws

* De Dallas Mavericks zullen agressief de free agency in gaan, maar niemand zomaar een maximaal contract geven. Zo stelt eigenaar Mark Cuban. Met 26 miljoen dollar in cap space hebben de Mavericks voldoende ruimte, maar Cuban wil niet alles geven voor één ster.

* Andre Miller blijft bij de Wizards. Het team uit Washington heeft hun optie op de 38-jarige speler gelicht en kunnen zo nog één seizoen van zijn diensten gebruik maken. Miller diende vooral als back-up achter ster John Wall.

* Zowel Steph Curry en Andre Iguodala hebben er voor gepleit dat Klay Thompson bij de Warriors kan blijven. Er gingen geruchten dat Thompson deze zomer geruild zou worden, maar dit kan klaarblijkelijk niet rekenen op de steun van andere spelers bij de Warriors.

* De toekomst van Jason Kidd als coach bij de Brooklyn Nets lijkt voorbij.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 8 jaar ago

    Het enige dat de Bulls nog missen is een scorer. En dat probleem zou opgelost kunnen worden met de komst van ‘Melo.

    Carmelo is gewoon het ontbrekende puzzelstuk in Chicago om voor een kampioenschap te contenden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen