Tanaka en Yankees verliezen van Red Sox

Door

Boston Red Sox v New York Yankees

De New York Yankees vertrouwden er gisteren op dat zij met Masahiro Tanaka een goede kans maakten om te winnen van aartsrivaal Boston. De Japanse werper heeft immers de meeste overwinningen achter zijn naam staan en heeft ook het laagste ERA van de American League. Toch ging het gisteren fout voor hem en New York. In de negende inning stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord toen Tanaka één fout maakte die hem en de Yankees duur zou komen te staan:

Een halve inning later maakte Red Sox closer Koji Uehara het karwei af waardoor de Red Sox een knappe 2-1 overwinning boekten op de Yankees.

Leading Off

Een indrukwekkende prestatie van Josh Tomlin gisteravond. De werper van de Cleveland Indians zat in the zone toen de Indians gisteren op bezoek waren bij de Seattle Mariners. Tomlin gaf in de hele wedstrijd slechts één hit op en was goed voor elf strikeouts. Dankzij zijn geweldige werk wonnen de Indians redelijk eenvoudig met 5-0 van Cano en co.

Three Strikes

* Masahiro Tanaka was de enige Japanse werper die een verlies op zijn naam kreeg. Yu Darvish was namelijk wel goed genoeg voor een overwinning en stuwde met een geweldige prestatie zijn Texas Rangers naar een 5-0 overwinning op Phil Hughes en de Minnesota Twins. Voor de Rangers was het een opluchting dat Darvish weer eens won; hij had immers al twee keer achter elkaar verloren in thuiswedstrijden. Zijn statline van gisteren was echter weer ouderwets goed: acht innings, tien strikeouts en vier opgegeven honkslagen.

* Een spectaculair duel vond gisteravond plaats in Houston waar de Astros bezoek kregen van de Detroit Tigers. En met name Tigers-tweede honkman Ian Kinsler vertolkte een hoofdrol. In eerste instantie samen met Astros-outfielder L.J. Hoes die in de zevende inning onder geweldige druk wist te voorkomen dat Kinsler zijn ploeg een voorsprong gaf:

Het mocht echter niet baten, want twee innings later deed Kinsler dit en hierdoor wonnen de Tigers alsnog met 4-3:

* De Washington Nationals kunnen niet wachten totdat Bryce Harper terugkeert van een blessure die hem al enige tijd aan de zijlijn houdt. Tijdens een wedstrijd voor de Double-A Harrisburg Senators waren de voortekenen namelijk goed: Harper ging 4-uit-5 met drie homeruns. De Nationals, die vannacht met 3-0 wonnen van de Chicago Cubs (en 7-2 in het tweede deel van de doubleheader), hopen Harper maandag al te kunnen verwelkomen als zij naar Colorado reizen voor een duel met de Rockies.

Seventh Inning Stretch

De Philly Fanatic is altijd goed voor vermaak in Philadelphia. En dat was gisteren wel nodig, want de Phillies verloren tweemaal van de Atlanta Braves op één dag. (10-3 en 5-1)

Een ongelukkig moment voor Milwaukee, ondanks een 7-4 overwinning op de Colorado Rockies raakte men wel Carlos Gomez kwijt aan een nekblessure omdat hij en Ryan Braun elkaar hier in de weg liepen:

Yu Darvish was zo goed dat zelfs het slaghout van de Twins alle kanten op vloog:

Going Dutch

* Andrelton Simmons speelde tweemaal in een doubleheader tegen de Phillies. In het eerste deel ging Simmons 1-uit-4 met één walk en in de tweede ging hij 0-uit-5.

* Het slaggemiddelde van Jonathan Schoop ging wederom omlaag, na een 0-uit-3 prestatie tegen de Tampa Bay Rays – waar de Orioles met 5-4 van verloren – is het gezakt naar 213.

* Bij de Arizona Diamondbacks ging Didi Gregorius 1-uit-3 en mede hierdoor won zijn ploeg met 3-1 van de San Diego Padres.

* Xander Bogaerts ging in de gewonnen wedstrijd van de Red Sox 0-uit-3.

Overige Wedstrijden

New York Mets @ Pittsburgh Pirates, 5-3
Chicago White Sox @ Toronto Blue Jays, 4-3
Los Angeles Angels @ Kansas City Royals, 6-2
Oakland Athletics @ Miami Marlins, 7-6
St. Louis Cardinals @ Los Angeles Dodgers, 1-9
Cincinnati Reds @ San Francisco Giants. 7-3 na elf innings

Standings

MLB

Ook leuk om te lezen