Gemengde reacties na uit de kast komen Michael Sam

Door

Missouri v Georgia
Gisteren maakte Missouri defensive end Michael Sam bekend dat hij homoseksueel is. De SEC Defensive player of the year is beschikbaar voor de komende draft en kan bij speeltijd de eerste homoseksuele NFL-speler worden die daadwerkelijk uit de kast is gekomen.

Het nieuws zorgt natuurlijk voor veel reacties en wij hebben de belangrijkste onder elkaar gezet:

Op Outsports.com een reconstructie van de coming out van Sam. Exemplarisch is de reactie van Sams coach bij Missouri:

Tell us something we don’t know about you.

Een NFL Player Personnel Assistant reageerde op Sports Illustrated:

In twee decennia zal het worden geaccepteerd, maar op dit moment is het nog steeds een ‘mannenmannen’ sport. Om iemand ‘homo’ te noemen is nog steeds normaal. Het zal een NFL kleedkamer chemisch in de war brengen.

Een NFL scout:

Helaas is dit meer geaccepteerd in het openbaar dan in veel kleedkamers. Sommige kleedkamers zitten nog steeds vast in de jaren ’50.

Een andere NFL scout vertelt aan MMQB.com dat waarschijnlijk een team met ‘sterke leiding’ Sam het beste kan draften:

Een team met sterke leider als coach en een sterke kleedkamer, als New England… Ik kan mij voorstellen dat het daar oke is. Maar zonder die sterke leiding kan het een team opsplitsen en ik zie het voor mij dat teams zeggen: ‘Dit hebben we niet nodig.’

Volgens Peter King van Sports Illustrated is de kans aanwezig dat Sam niet wordt gedraft. En dat zou los staan van zijn seksuele oriëntatie:

Anderen denken dat de coming out van Sam geen gevolgen heeft:

Deadspin vindt het allemaal niet zo bijzonder:

Het toont helemaal geen lef om Sam te draften. Niet in 2014, nu de meeste mensen, ook de conservatieven, zich niet mengen in de discussie over iemands seksualiteit. Er is geen lef nodig om de trekker over te halen en geduldig te wachten tot het verhaal overwaait, net als de Chargers deden met Manti Te’o een jaar geleden.

Natuurlijk reageren ook spelers op het nieuws:

En als laatste de reactie van Sam zelf:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen