Season in review: Miami Marlins

Door

Washington Nationals v Miami Marlins
Iedere baseball fan hield zijn adem in, toen op 9 mei in de wedstrijd tegen de San Diego Padres, Jose Fernandez geblesseerd naar de kant moest. Hoe kon het 21-jarige fenomeen zo jong al een Tommy John blessure opgelopen hebben? Marlins-fans moeten op dat moment gedacht hebben: weg seizoen! Niets bleek minder waar. De ploeg herpakte zich, en onder aanvoering van Giancarlo Stanton maakten ze een enorme sprong voorwaarts. Er werden vijftien wedstrijden meer gewonnen in 2014 dan in 2013. Met een jonge, gretige ploeg en een hard nosed skipper hebben ze het in zich om elk jaar beter te worden. 2015 zal daar geen uitzondering op worden.

Manager: Mike Redmond
General Manager: Mike Hill
Stadion: Marlins Park
2013: 5e in de NL East (62-100)
2014: 4e in de NL East 
(77-85)
2014 MVP: Giancarlo Stanton (WAR 6,5)
2014 LVP: Garrett Jones (WAR -1,1)

2014 Upside
∗ Het MVP caliber jaar van Giancarlo Stanton.
∗ Het defensieve spel van Gold Glove winnaar Christian Yelich.
∗ Closer Steve Cishek liet zien waarom hij een van de groeidiamanten is in Miami. 39 saves met een ERA van 3.17.
∗ Derde honkman Casey McGehee speelde na, een jaartje gebald te hebben in Japan, prima honkbal.

2014 Downside
∗ De blessure van ace Jose Fernandez
∗ De Marlins trokken 1,7 miljoen bezoekers afgelopen seizoen. De minste in de National League.
∗ De onervarenheid van de ploeg. De jeugd heeft de toekomst maar ervaring wint wedstrijden.

Het seizoen van de Marlins in een..


Het tweede moment dat de Marlins fan hun hart vasthielden.

2015 (and beyond…)
Met de megadeal die de Marlins met Stanton overeenkwamen (13 jaar, $325 miljoen) lijkt de toekomst in Zuid-Florida rooskleurig. In ieder geval voor de komende zes jaar. Daarna kan de buitenvelder zijn contract laten ontbinden en wie weet waar de Marlins over zes jaar staan. De deal zorgt er wel voor dat andere spelers als Christian Yelich, Marcel Ozuna en de belangrijkste, startende werper Jose Fernandez waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn in Miami. Wat dat betreft zal er weinig veranderen in Miami. Alle goede spelers, behalve Giancarlo dan, zullen vertrekken of genoegen moeten nemen met de kruimeltjes.

Toch komen er hardnekkige geluiden uit Miami dat men startende werper James Shields en 1B Adam LaRoche willen aantrekken. LaRoche, omdat het spel in 2014 van de Marlin eerste honkmannen erg mager was en LaRoche een prima seizoen (26HR’s en 92 RBI’s) draaide in Washington. Een mooi upgrade dus!
Shields is een inningsvreter. Hij gooit minimaal 203 innings en de laatste drie jaar steevast meer dan 220 innings. Lekker voor de bullpen die dan minder aan de bak moet. Met zijn ervaring kan hij de jonge pitchers, Henderson Alvarez en Nathan Eovaldi bijstaan in hun ontwikkeling. Met Jose Fernandez die halverwege mei weer zal gaan gooien voor de Marlins zou met de komst van Shields er een geweldige rotatie ontstaan in Miami.

Conclusie
Met de backloaded ($218 miljoen voor de laatste zeven jaar) megadeal van Stanton geven de Marlins zichzelf de tijd om de jonge ploeg zich verder te laten ontwikkelen en geven ze zichzelf de mogelijkheid om goede spelers aan te trekken om in 2015 in de zeer competitieve NL East een rol van betekenis te spelen!

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen