St. Louis Cardinals naar de World Series

Door

NLCS - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals0nlcs150De St. Louis Cardinals plaatsten zich voor de tweede keer in drie jaar voor de World Series. Zelfs Clayton Kershaw van de Los Angeles Dodgers kon daar niets tegen doen. Kershaw kreeg zeven runs om zijn oren in Game 6 van de NLCS. Cards’ rookie Michael Wacha gooide zeven shutout innings in de 9-0 overwinning en werd na afloop benoemd tot de MVP van de series (13 2/3 scoreless innings en hij klopte Kershaw twee keer).

“Man, wat ben ik blij”, zei outfielder Carlos Beltran na afloop die zich voor het eerst in zijn vijftienjarige loopbaan mag opmaken voor de World Series. “En we hebben het als een team gedaan.” De Cardinals wonnen voor de negentiende keer de NL pennant en gaan nu voor de derde titel sinds 2006. De 36-jarige Beltran was in Game 6 goed voor drie honkslagen en drie binnen geslagen punten.

Net als in de tweede wedstrijd in deze serie kon de ploeg van manager Mike Matheny in Game 6 bouwen op de 23-jarige Wacha. De rookie heeft nu een 0.43 ERA in vier postseason starts en nam in zijn laatste start van het reguliere seizoen tegen de Washington Nationals een no-hitter mee in de negende inning. “Wat moet ik nog zeggen”, vroeg teamgenoot Joe Kelley zich af. “Hij is een geweldige pitcher.”

De Dodgers hoopten stiekem op een beslissende zevende wedstrijd door de zesde wedstrijd met hun beste pitcher te beginnen, maar Kershaw haalde niet zijn gebruikelijke niveau. Zou het aan de tegenstander hebben gelegen? De lefty heeft een 5.09 ERA over 23 innings dit seizoen tegen de Cardinals en een 1.64 ERA tegen de rest van de league.

Het lukten de Dodgers aanvallend ook niet om in de wedstrijd te komen. Yasiel Puig ging 0-uit-3 met twee strikeouts en werd hevig uitgejouwd door het publiek in Busch Stadium. Hanley Ramirez (gebroken rib) begon op het laatste moment toch aan de wedstrijd, maar sloeg geen honkslag in drie slagbeurten. De Cardinals besliste de wedstrijd eigenlijk in de vijfde inning door nog eens vijf runs over de thuisplaat te brengen.

De Cardinals nemen het woensdag 23 oktober in Game 1 van de World Series op tegen de Boston Red Sox of de Detroit Tigers. Game 6 van de NLDS (3-2 Boston) staat vanavond (02.00 uur NL-tijd) op het programma in Fenway Park. Clay Buchholz is de starter voor de Red Sox en Max Scherzer begint op de heuvel voor de Tigers.  

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen