NHL Weekend Watch: Home and Home tussen Penguins en Islanders

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. En vooral doordeweeks is het een hele opgave om wedstrijden te gaan kijken. Maar in het weekend? Dan hoeven we niet in alle vroegte op het werk te zijn! Dus welke wedstrijden kan je kijken? SportAmerika zet de leukste NHL wedstrijden voor je op een rij.

Vrijdag

Komende nacht is de eerste wedstrijd van het weekend tussen de nummer één en twee van de Metropolitan Divisie. De Penguins en de Islanders spelen vrijdagnacht om 1:00 uur in Pittsburg. Zaterdagnacht spelen ze op dezelfde tijd op Long Island. Door de capcrunch van de Boston Bruins en de Chicago Blackhawks hebben de Islanders het team erg versterkt.

De Penguins lijkt niets bespaard te blijven. Na zijn operatie is Olli Maatta erg snel teruggekeerd, maar de Penguins zullen Pascal Dupuis lang moeten missen. Een bloedprop in zijn longen zal Dupuis zeker zes maanden aan de kant houden. Het is zelfs twijfelachtig of hij ooit terugkeert op het ijs.

Het beloven twee leuke wedstrijden te worden tussen twee aanvallend ingestelde teams. De Penguins hebben daarnaast ook nog eens de minst gepasseerde defensie. En zijn het hotste team met negen overwinningen uit de laatste tien wedstrijden.

Zaterdag

Op zaterdagavond staat er weer een middagwedstrijd op het programma. Om 21:00 uur (15:00 uur plaatselijke tijd) spelen de St. Louis Blues in Ottawa tegen de Senators. De Senators zijn even middelmatig als voorgaande seizoen. De Blues hebben met onder andere David Backes, Tarasenko, Lehtera, en Oshie veel firepower voorin. Ook de defensie is dik in orde met maar vier meer tegendoelpunten dan de Penguins.

Zondag

Ook op zondag spelen de Blues op een schappelijk tijd. Dit keer om 22:30 uur in Winnipeg tegen de Jets.

Maar de wedstrijd van de zondag is die tussen de Chicago Blackhawks en de Vancouver Canucks. De beide clubs zijn na 3 opeenvolgende ontmoetingen in de play-offs rivalen geworden. De laatste ontmoeting in de play-offs was in 2011. Dat was tevens het einde van de sterke jaren van Vancouver. Ondanks dat de intensiteit verminderd is, staat er bij beide teams een cirkeltje om deze wedstijd. Er zal weinig nodig zijn om de spelers te motiveren. Laten we hopen dat de linebrawls uitblijven….

Goed weekend!!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen