Rentree Toews helpt Blackhawks langs LA Kings

Door

De Chicago Blackhawks zijn blij met de terugkeer van hun captain Jonathan Toews. De Canadese captain maakte afgelopen nacht zijn rentree voor het team uit Chicago.

Toews, die het vorig seizoen de Stanley-Cup en Olympisch goud wist te winnen, moest de afgelopen twee wedstrijden toekijken vanaf de tribune vanwege een schouderblessure. Dat de Canadees van grote waarde is voor de Blackhawks bleek maandagavond in het Staples Center in L.A. eens temeer. Door de een winnende treffer van Toews wonnen de Blackhawks met 4-3 en wist hij ervoor te zorgen de korte losing streak van drie wedstrijden een halt toe te roepen.

De Blackhawks begonnen de wedstrijd nog wat slapjes en kwamen door een goal van Handzus nog op een 1-0 achterstand. Niet lang na de achterstand begon de geoliede machine uit Chicago te lopen en met name tijdens powerplays werd de puck goed rondgespeeld. Het is dan ook geen verassing dat de Blackhawks het meest efficiente team in de NHL zijn als het om powerplays gaat. Ryan Smyth van de Los Angeles Kings spartelde nog wel wat tegen met twee treffers, maar deze twee gelijkmakers mochten echter niet baten toen Toews in het midden van de derde periode met zijn zestiende goal en vijfendertigste punt van het seizoen de 4-3 als eindscore liet noteren.

,,Dit was een broodnodige en belangrijke overwinning voor ons,” aldus Blackhawks’s-coach Joel Quenneville na afloop van de wedstrijd. De ploeg uit Chicago staat nu op een derde plek in de Central Division en op negende in de algehele Western Conference.

Foto: farm3.static.flickr.com

Ook leuk om te lezen