Rangers, Oilers boeken eerste zege

Door

New York Rangers v Los Angeles Kings

De New York Rangers hebben hun eerste zege onder de nieuwe coach Alain Vigneault geboekt. Op bezoek bij de Los Angeles Kings waren de Rangers met 3-1 te sterk. Ook de Edmonton Oilers pakten hun eerste zege. In eigen huis versloegen zij de New Jersey Devils met 4-5 na een shootout.

Brad Richards was de grote man voor de Rangers met twee goals. Jake Muzzin maakte de wedstrijd daarna nog even spannend door de 2-1 te maken op aangeven van Mike Richards. De wedstrijd werd echter beslist door een flater van de anders zo betrouwbare Jonathan Quick. “Ik liet mijn stick vallen. Daarna probeerde ik met mijn blocker de puck te stoppen.” De goal kwam op naam van Ryan McDonagh, die de puck tijdens de powerplay uit het verdedigingsvak weg wilde werken.

De Edmonton Oilers leken lang op weg naar een nieuwe nederlaag, maar kwamen in de derde periode zeer sterk terug. Jaromir Jagr had de Devils al vroeg op voorsprong gezet. Die voorsprong werd door Damian Brunner (powerplay) en Michael Ryder vergroot naar een 3-0 voorsprong voor de Devils aan het einde van de tweede periode.

Ryan Nugent-Hopkins, die terugkeerde van een blessure, gaf met een powerplay goal het startsein voor een geweldige comeback. Andrew Ference en David Perron brachten de Oilers weer op gelijke hoogte en Taylor Hall zette de Oilers zelfs op voorsprong. 54 seconden voor het einde van periode 3 bracht Patrik Elias de Devils weer op gelijke hoogte met eens shorthanded goal.

In de shootout beslisten Jordan Eberle en David Perron met een treffer de wedstrijd. De Devils wisten niet te scoren uit het pogingen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen