Improductieve Gaborik brengt Rangers in problemen

De New York Rangers hebben een probleem. Ze scoren te weinig en verliezen hierdoor wedstrijden. In januari verloren ze drie van de laatste vier wedstrijden en scoorden ze gemiddeld slechts 1,55 goals per wedstrijd.

Rangers-winger Marian Gaborik is het voorbeeld van de slechte productiviteit van de ploeg uit de ‘Big Apple’. De Slowaakse schutter wist al acht wedstrijden op rij niet te scoren voor de Rangers. Zijn laatste treffer dateert van Nieuwsjaarsdag, toen de Rangers met 2-1 verloren van de Tampa Bay Lightning.

Voor Rangers-coach John Tororella was het zondagavond dan ook tijd om een signaal af te geven. Gedurende de tweede periode in het duel tegen de Philadelphia Flyers haalde de coach Gaborik al na 2.25 minuut weer van het ijs. Uiteindelijk speelde de ‘Slovakian Sniper’ slechts 12.45 minuut in het gehele duel. Dat aantal ligt ver onder zijn seizoensgemiddelde van 19.06 minuut per wedstrijd.

Tortorella wilde er na de wedstrijd niet veel over kwijt. ,,We hebben gewoon goals nodig, dat is eigenlijk het enige wat ik er over kwijt wil.” Even later gaf de coach toch nog wat meer kwijt over waarom hij Gaborik op de bank hield. ,,We hebben spelers die er keihard voor werken om de kansen te creëeren voor onze aanvallers, alleen dan moeten zij er wel wat aan doen. Ik hoopte hiermee Marian wakker te schudden. Want we kunnen nog zo goed spelen, met de productiviteit van de laatste wedstrijden wordt het steeds lastiger om te winnen.”

Sinds het moment dat hij tegen de Lightning zijn elfde goal van het seizoen liet produceren, schoot de Slowaak 26 keer op doel. Allen zonder succes. ,,Het lijkt me duidelijk dat ik te weinig heb laten zien de laten zien,”erkende de aanvaller. ,,Alleen ik kan er niet iets zomaar aan veranderen. Ik moet er gewoon keihard voor werken en dan ben ik er van overtuigd dat mijn doelpunten weer terugkomen. ”

Het afgelopen seizoen scoorde de Slowaak nog 44 goals voor de Rangers, die op dit moment zesde in de Eastern Conference met 26-18-3 record. Woensdag kan Gaborik zijn jacht op doelpunten voortzetten in het duel met de Toronto Maple Leafs, die dan op bezoek in Madison Square Garden.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Rangers en de Flyers van zondagavond.