NHL Weekend Watch: IJshockey in Levi’s Stadium

Door

2014 NHL Stanley Cup Final - Game Four 

Elke week kijken we in NHL Weekend Watch vooruit naar de mooiste wedstrijden van komend weekend. En dus ook dit weekend! Met vooral aandacht voor de NHL Stadium Series.

Wedstrijden in de buitenlucht zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De Winter Classic op nieuwjaarsdag is een hit. De Heritage Classic lijkt ook een terugkerend fenomeen te zijn. Zaterdagnacht om 4:00 uur wordt de outdoor-ervaring naar Californië gebracht.

In het Levi’s Stadium zullen zo’n 70.000 mensen naar de wedstrijd tussen de San Jose Sharks en de Los Angeles Kings kijken. Al denk je bij ijshockey buiten in februari niet meteen aan 21 graden en Californië, belooft het een mooie atmosfeer te worden.

Er staan camera’s opgesteld om de bouw van de ijsvloer in het stadion te volgen. Gewoon voor de mensen die geïnteresseerd zijn. Maar niet iedereen is gediend van pottenkijkers.


De wedstrijd
In de play-off race van de Western Conference ligt alles nog open. De Sharks en de Kings zijn in een hevige strijd verwikkeld om de laatste wildcard-plek. Met zes achtereenvolgende overwinningen lijken de Kings weer precies op tijd in vorm te komen. Een belangrijke reden daarvoor is de “That 70’s line” van Pearson, Toffoli en Carter. De nummers 70, 73 en 77 van Kings zijn een perfecte mix van jeugdig enthousiasme, hockeygogme en winnaarsmentaliteit.

Bij de Sharks zijn de steunpilaren verspreid. De (letterlijk) grote man is Brent Burns. De beresterke verdediger is vooral aanvallend van grote waarde. Daarnaast draaien Pavelski, Couture en Thornton een heel goed seizoen in Noord-Californië.

Wat is er nog meer te zien
De focus ligt op op de Stadium Series. Toch zijn er veel meer leuke wedstrijden te zien. Een kort overzicht:

Vrijdag
2:00 Boston Bruins @ St. Louis Blues
3:00 Anaheim Ducks @ Calgary Flames

Zaterdag
18:30 New York Islanders @ Washington Capital
19:00 Nashville Predators @ Philadelphia Flyers
2:00 Pittsburgh Penguins @ St.Louis Blues

Zondag
18:30 Washington Capitals @ Philadelphia Flyers
21:00 Boston Bruins @ Chicago Blackhawks

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen