Oregon State & Schaftenaar verliezen ongeslagen thuisstatus

Door

UtahOSU

Geen enkele ploeg had dit seizoen nog weten te winnen in het Gill Coliseum, de thuisbasis van de Oregon State Beavers, maar daar kwam gisteren verandering in. In een harde defensieve wedstrijd wisten de #9 Utah Utes de Beavers van Oregon State op de knieën te krijgen en zij verlieten Corvallis met een 47-37 overwinning.

Voor fans van aanvallend basketbal viel er weinig genieten in dit Pac-12 onderonsje. Oregon State, waar Olaf Schaftenaar slechts 1-uit-9 schoot, schoot als ploeg 33%. Aan de andere kant schoot Utah wel een stuk efficiënter (43%) maar hier stonden wel dertien turnovers tegenover. De enige speler die zich enigszins wist te onttrekken aan de offensieve malaise was bankzitter Dakari Tucker. Hij schoot voor Utah 4-uit-6 en was de topscorer met elf punten.

Dankzij de overwinning blijft Utah, samen met #7 Arizona, aan kop in de Pac-12 met een 11-2 record. De Oregon State Beavers zakken naar 7-7, maar blijven daarmee in de middenmoot van de Pac-12 staan, iets wat weinigen voorafgaand aan het seizoen durfden te voorspellen in Corvallis.

Purdue wint strijd om Indiana

De laatste maand van het reguliere seizoen is aangebroken in alle conferences, en daarmee worden wedstrijden voor de zogeheten ‘bubble’ teams steeds belangrijker. Eén van die teams is Purdue, en zij bewezen zichzelf gisteren een uitstekende zaak. Op bezoek bij buurman Indiana boekten de Boilermakers een broodnodige 67-63 overwinning waarmee het NCAA Tournament een stap dichterbij lijkt te zijn.

Aan de kant van Purdue viel vooral big man A.J. Hammons op. Indiana bleek niet bij machte om de sterke center van de Boilermakers te verdedigen, en hierdoor schoot Hammons 8-uit-9 voor twintig punten. Aan de kant van de Hoosiers was het met name guard Yogi Ferrell die met 21 punten – waarvan drie driepunters – zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Purdue staat nu met een 10-4 record op een derde plek in de Big Ten, maar de ploeg is er nog niet met moeilijke uitwedstrijden tegen Ohio State en Michigan State op het programma. Indiana zakt naar 8-6 en staat daarmee zesde in de Big Ten, al lijkt de ploeg, vanwege haar vele uitoverwinningen, wel zekerder van het NCAA Tournament op dit moment dan Purdue.

Wiltjer gaat los bij Gonzaga

En dan nog een indrukwekkende prestatie van #3 Gonzaga speler Kyle Wiltjer. De Bulldogs wonnen voor de vijftiende keer op rij een wedstrijd in de West Coast Conference door Pacific met 86-74 opzij te zetten. Maar opvallend was de prestatie van ex-Kentucky speler Wiltjes, die flink ‘in the zone’ was:

Overige uitslagen

#7 Arizona (11-2 Pac-12) – USC (2-12 Pac-12), 87-57 (video)
#16 Maryland (10-4 Big Ten) – Nebraska (5-9 Big Ten), 69-65 (video)
#21 SMU (13-2 AAC) – Temple (10-4 AAC), 67-58 (video)
Dayton (10-3 A-10) – Saint Joseph’s (5-8 A-10), 68-64
Iowa (7-6 Big Ten) – Rutgers (2-12 Big Ten), 81-47
Memphis (8-5, AAC) – Connecticut (7-6 AAC), 75-72
Mississippi State (5-8 SEC) – Ole Miss (9-4 SEC), 65-71

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen