College basketball Game van de Week: #2 Wisconsin tegen #4 Duke

Door

Kentucky v Wisconsin

Een nummer twee tegen een nummer vier, dat is zonder twijfel de game van de week in het college basketball! De #2 Wisconsin Badgers (7-0) van Frank Kaminsky krijgen de #4 Duke Blue Devils (7-0) van Jahlil Okafor over de vloer.

Bekijk hier alle kijktips van week 3.

Duel der Groten

Wie deze wedstrijd gaat winnen, zal in grote mate afhankelijk zijn van het duel tussen de centers. Frank Kaminsky neemt het op tegen onze college MVP Jahlil Okafor, een senior tegen een freshman. Beide heren zijn uitstekend gestart aan het college seizoen, en bijgevolg doen ook hun teams het goed. Kaminsky leidt zijn Badgers in punten (16,6), rebounds (8,7), steals (1,1) en blocks (2,3). Okafor is de leider van de Blue Devils in punten (17,7) en blocks (1,6), hij is tweede in rebounds (7,9) na Amile Jefferson.

Het wordt ook een duel der stijlen. De Blue Devils scoren erg vlot, gemiddeld 90 punten per wedstrijd. Daartegenover staat de sterke defense van de Badgers, die maar 50 punten per wedstrijd opgeven tot nu toe. Vraag is welke stijl zal overwinnen. Het kan goed zijn dat de ervaring van Wisconsin en Kaminsky de doorslag gaat geven. Samen met Sam Dekker, Traevon Jackson en Nigel Hayes heeft Kaminsky al ettelijke oorlogen uitgevochten én gewonnen.

Ervaring of jeugd?

Die ervaring is veel minder aanwezig bij Duke. Quinn Cook en Jefferson doen hun ding maar de ploeg wordt toch veelal gedragen door drie eerstejaars. Met naast Okafor ook Winslow en Tyus Jones. Winslow wacht de zware taak om Dekker af te remmen. De small forward heeft echter alles weg van een jonge Ron Artest en moet dus wel in staat zijn om zijn ding te doen tegen de man die door sommige een betere versie van Gordon Hayward wordt genoemd. Jones is dan weer een begenadigd passer, iets dat ontbreekt bij de Badgers.

Uiteindelijk zal het toch neerkomen op Kaminsky tegen Okafor. De eerstgenoemde speelt de meest cruciale rol van alle spelers in deze wedstrijd. Met zijn veelzijdig offensief spel kan Kaminsky een aantal zaken bereiken: 1) Okafor in foutenlast brengen, 2) Okafor weghalen vanonder de basket, 3) double teams aantrekken zodat schutters vrijkomen. Als Kaminsky zijn beste niveau haalt, zal zelfs een uitstekende Okafor de Blue Devils moeilijk naar een zege kunnen leiden. Onze gok: nipte zege voor Winsconsin.

Game info:
Woensdag 3 december om 9u30PM (3u30AM in NL) @Kohl Center, Wisconsin – live op ESPN.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen